NHL:n kesän 2012 ykkösvaraus Nail Jakupov jätti NHL-kaukalot viime kauden päätteeksi ja siirtyi KHL:ään Pietarin SKA:n joukkueeseen.

Jakupov ei koskaan päässyt NHL:ssä ykkösvarauksen tuomien jättimäisten odotusten tasolle ja se jäi varmasti kaivelemaan myös 24-vuotiasta hyökkääjää.

Jakupov pelasi NHL:ssä yhteensä 350 ottelua ja matkan varrella hän näki paljon erilaisia asenteita venäläispelaajia kohtaan.

– Englannin kieli lähentää ihmisiä keskenään, mutta jokaisella on kuitenkin erilainen mentaliteetti. Amerikkalaisilla on aivan erilaiset intressit. Tämä ei ole paha asia, mutta ei myöskään hyvä asia. Se on vain erilaista. Venäläisten kanssa on paljon helpompi kommunikoida. Enkä usko, että olemme ainoita jotka kommunikoivat keskenään – myös muiden maiden pelaajat viettävät aikaa keskenään. SKA:n ruotsalaiset eivät mene minnekään erikseen – yhdessä heillä oli paljon helpompaa ja kiinnostavampaa olla. Amerikkalaisten kanssa on helppo kommunikoida, koska he ovat ystävällisiä ja näkevät venäläisetkin tasa-arvoisena. On selvää, että tekopyhyyttä on vielä, mutta on kivaa kun ympärillä olevat ihmiset hymyilevät ja morjestavat, Jakupov valaisi venäläissivusto Marca Hockey Newsille.

Venäläispeluri ei lähtenyt NHL:stä aivan täysin ilman katkeruutta ja nuorukainen tilittikin todella painavaa tekstiä haastattelussa.

– Amerikassa he sanoivat minulle: ”Kaikki on hyvin, ei valittamista, hyvin tehty.” Jonka jälkeen ajattelen: ”Hitto, tämäpä on hienoa.” Seuraava päivä tulee ja asia ei menekään niin hyvin. Kaikki on olevinaan hienosti ja valmentaja kehuu tekemisiäsi, mutta venäläispelaajan tulee tietää, että hän on aina puolueellinen. En usko, että venäläisillä on tuollaista asennetta muita kohtaan, mutta valitettavasti tämä on nyt tapaus. Venäläisiä syrjitään NHL:ssä. Jos valmentaja saa valita venäläisen tai ei venäläisen, venäläistä ei laiteta silloin kokoonpanoon, Jakupov tylyttää.