Dallas Starsin suomalaispuolustaja Julius Hongan päättynyt kausi meni pahasti alle odotusten ja nyt 22-vuotiaalta nuorukaiselta odotetaan selvää parannusta.

The Blackout Dallas -sivuston mukaan Honka on yksi Starsin viidestä pelaajasta, joka tulee parantamaan otteitaan uuden päävalmentajan Jim Montgomeryn alaisuudessa.

– Hongan tuli olla viime syksynä varma tapaus avauskokoonpanoon 16 ottelun tulokaskauden 2016-17 jälkeen, jolloin hän teki yhden maalin ja viisi syöttöpistettä. Mutta hän ei ollut. Mitä pidemmälle kausi eteni, Honka oli päävalmentaja Ken Hitchcockille vain viimeinen vaihtoehto puolustuksessa. Sitä oli tuskallista katsoa Dallas fanien toimesta, sivusto kirjoittaa.

Starsin fanit aloittivat somessa ”free Honka” eli ”vapauttakaa Honka” -kampanjan, jonka toiveena oli saada suomalaispuolustaja katsomosta kaukaloon. Honka pelasi lopulta vain 42 ottelua vaatimattomin tehoin 1+3=4, joten hän ei päässyt edes tulokaskautensa pisteisiin.

Nyt Starsissa alkoi kuitenkin uusi aikakausi uuden valmentajan Montgomeryn alaisuudessa. The Blackout Dallas uskookin, että Hongan pelityyli sopii paljon paremmin uuden luotsin pelifilosofiaan.

– ”Montyn” kiekonhallintaan perustava jääkiekko loistaa hyökkäyspäädyssä. Mitä tapahtuu puolustuspäädyssä? Noh, se on viiden miehen suoritus, joka on hyvä asia. Kun tulee kiekonmenetys, puolustajat joutuvat isompaan rooliin.

– Montgomeryn taktiikalla pienet ja hyvin luistelevat puolustajat saavat paremmin mahdollisuuksia näyttää nopeuttaan ja taitojaan. Tämä sopii juuri Hongan tyyppiselle pelaajalle, sivusto uskoo.