Colorado Avalancheen viime kesänä varattu suomalaishyökkääjä Sampo Ranta ei välttämättä pelaakaan ensi kaudella Wisconsin yliopistossa vaikka hän oli sitoutunut siirtymään sinne jo vuonna 2016.

Providence Journalin toimittaja Mark Divverin mukaan Ranta ei ole pääsemässä Wisconsin yliopistoon sisään toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Yksi mahdollinen syy tähän voi olla se, että 18-vuotiaan suomalaisen kouluarvosanat eivät riitä sisäänpääsyyn.

Divverin tietojen mukaan Ranta yrittää nyt päästä Bostonin yliopistoon sisään, joka sai ”palkkakattoonsa” tilaa, kun Ottawa Senatorsin suurlupaus Brady Tkachuk kirjoitti NHL-sopimuksen. Jenkkipelurin lähdön jälkeen Bostonin yliopistolta vapautui ylimääräisiä stipendirahoja, joiden avulla Ranta pääsisi kouluun.

Rannan tapaus ei ole mitenkään uusi, koska Nashville Predatorsin suomalaislupauksella Eeli Tolvasella kävi vastaavanlainen tilanne vuosi sitten, kun hän yritti päästä Bostonin yliopistoon. Tolvanen ei lopulta päässyt Bostonin yliopistoon heikkojen arvosanojensa takia ja sen takia hän siirtyi seuraavaksi kaudeksi Jokereihin.

Mark Divver

@MarkDivver
Colorado Avalanche 3rd rounder Sampo Ranta rumored to have hit an admissions snag at Wisconsin. Wouldn't be shocked if he lands at BU, which now has some cap room