Minnesotassa on puhuttu jo pitkään siitä, pitäisikö Wild-kapteeni Mikko Koivulta repiä kapteenin natsat rinnasta ja siirtää vastuu jollekin toiselle.

Syy tähän on varsin ilmeinen.

35-vuotias Koivu on toiminut Wildin kapteenina jo yhdeksän vuotta, eikä joukkue ole edennyt kertaakaan pudotuspelien toista kierrosta pidemmälle. Minnesota on tänä aikana yltänyt kahdesti kakkoskierrokselle, mutta Chicago Blackhawks lähetti joukkueen laulukuoroon molempina vuosina (2014 ja 2015).

State of Hockeyssa tätä ei katsota hyvillä mielin. Fanit janoavat menestystä, mutta moni on jo menettänyt luottamuksensa suomalaiskippariin.

The Athletic -sivuston toimittaja Michael Russo vastaili tiistaina ilmestyneessä julkaisussaan fanien lähettämiin kysymyksiin ja muutama näistä kohdistuivat nimenomaan Koivuun ja hänen kapteenin rooliinsa. Russo on kuitenkin vakaasti sitä mieltä, ettei natsoja tule irroittaa.

– Vain siinä tapauksessa, jos Wild päättää kaupata hänet (ja hänellä on sopimuksessaan siirron estävä pykälä). Hän on joukkueen kapteeni, sillä selvä. Koivua ei ole missään nimessä syytä nöyryyttää poistamalla ”C” hänen rinnastaan. Kaveri varattiin Wildiin 17 vuotta sitten, hän pelaa ensi kaudella 14. kautensa joukkueessa, hän on pelannut seurassa enemmän pelejä ja takonut enemmän pisteitä kuin kukaan muu, Russo tykitti.

Koivu ei kuitenkaan saanut Russolta täysin puhtaita papereita.

– Koivu on epäonnistunut siinä, että hän soittaa liikaa suutaan tuomareille. Hänen temperamenttinsa/intensiivisyytensä/palonsa (millä sitä nyt haluaa kutsuakaan) ei saa kovinkaan paljon kunnioitusta tuomareilta. Olen jutellut asiasta monien heidän kanssaan ja se on ikävä kyllä totta. Sen takia hänet vaihdetaan niin usein aloituksista pois.