Calgary Flames on vahvistanut merkittävästi rivejään kesän aikana.

Tulevalla kaudella liekkipaidan pukee ylleen muun muassa hyökkääjät James Neal, Elias Lindholm, Derek Ryan ja Austin Czarnik sekä puolustaja Noah Hanifin. Vastakkaiseen suuntaan liikkuivat puolestaan Micheal Ferland ja Dougie Hamilton, jotka pelaavat ensi kaudella Carolina Hurricanesissa.

Liikehdintää on siis tapahtunut runsain määrin ja joukkueen tavoite on hyvin selkeä: paluu pudotuspeleihin. Paikka kevään tosipeleihin on kuitenkin ansaittava, eikä se onnistu viime vuotisella alisuorittamisella.

Pelaajaosastoa on kursittu kovin ottein, mutta myös valmennuskaarti on laitettu uusiin kuosiin. Glen Gulutzan sai poistua päävalmentajan pallilta ja tilalle astui Carolinasta poistunut Bill Peters. Hänen apumiehinään nähdään Geoff Ward, joka toimi viimeiset kolme kautta New Jersey Devilsin penkin takana sekä farmiseura Stocton Heatin entinen päävalmentaja Ryan Huska.

– Olen jutellut hänen (Peters) entisten pelaajien kanssaan, jotka sanoivat hänen olevan loistava valmentaja, joka odottaa paljon pelaajiltaan. Se on jotain, mitä joukkueemme tarvitsee – valmentajan, joka puskee joukkuetta eteenpäin ja tekee meistä joka päivä paremman. Luulen, että hän on oikea mies tähän hommaan, Flamesin supertähti Johnny Gaudreau iloitsi Cherry Hill Courier-Postin haastattelussa.

Päättyneellä kaudella 84 tehopistettä paukuttanut Gaudreau odottaa myös innolla 30-vuotiaan Nealin liittymistä oranssipaitoihin. Jenkkitaituri toivoo NHL-urallaan 294 maalia iskeneen maalitykin pelaavan samassa ketjussa hänen ja kanadalaissentteri Sean Monahanin rinnalla.

– Neal on loistava lisä joukkueeseemme. Uskon, että hän sopii loistavasti minun ja Monahanin vierelle. Hän on vahva pelaaja ja osaa laukoa kiekkoa. Minä ja ”Mony” olemme pelanneet yhdessä jo neljä tai viisi vuotta. Tunnemme toisemme todella hyvin ja Neal olisi loistava lisä ketjuumme, Gaudreau pyöritteli.