NHL.com/fi julkaisi verkkosivuillaan listauksen, jossa on mukana kymmenen tämän hetken parasta puolustavaa hyökkääjää.

Koko top-listan ykköspaikalla loistaa Los Angeles Kingsin Anze Kopitar, joka on pelannut NHL:ssä jo pitkään kovalla tasolla. Slovenialaishyökkääjä pokkasi kuluneen kauden päätteksi uransa toisen Selke Trophy -palkinnon, joka annettaan NHL:n parhaiten puolustavalle hyökkääjälle.

Kopitarin jälkeen listakakkosena on Boston Bruinsin Patrice Bergeron ja kolmantena Philadelphia Flyersin Sean Couturier. Neljänneksi ylsi puolestaan enemmän kuin ansaitusti Florida Panthersin Aleksander Barkov, josta voidaan odottaa tulevaisuudessa listauksen ykkösnimeä.

– Mikäli jollekulle on epäselvää kuinka peliäly vaikuttaa jääkiekon pelaamiseen, niin ei muuta kuin seuraamaan Panthersin suomalaistähden työskentelyä. Loukkaantumiset sotkivat hieman Barkovin kautta, mutta tehopisteitä kertyi silti 79 ottelussa 78 (27+51).

– Barkov kykenee parhaimmillaan dominoimaan jään jokaisella osa-alueella ja on joukkueelleen kaikki kaikessa. Hän oli kaikista hyökkääjistä viidenneksi ahkerin kiekon riistäjä, NHL.com/fi hehkuttaa.

Kymmenen parhaan joukkoon murtautui myös toinen suomalainen, sillä Minnesota Wildin Mikko Koivu on listauksessa viidentenä, heti Barkovin jälkeen.

– Wildin hyökkäyksen johtohahmo pelaa edelleen huimia peliminuutteja ja ottaa tärkeitä aloituksia omalle joukkueelle – varsinkin alivoimalla. Koivu voitti alivoima-aloituksia toiseksi eniten kaikista pelaajista. Maaliskuussa 35 vuotta täyttänyt ikitaistelija ei jätä puolustajia pulaan, vaan hoitaa esimerkillisesti ruutunsa tiukoissakin paikoissa.

Jos haluat nähdä listauksen kokonaisuudessaan, voit katsoa sen täältä.

Lähde: NHL.com/fi