Yksi NHL:n suurimmista puolustajalupauksista, yhdysvaltalaispelaaja Quinn Hughes ei siirry vielä tulevalla kaudella Vancouver Canucksin organisaatioon.

Hughes jatkaa pelejään Michiganin yliopistojoukkueessa, jossa hän nousi viime kaudella joukkueensa tehokkaimmaksi puolustajaksi 29 tehopisteellään (5+24). Pudotuspeleissä Michigan ylsi lopulta Frozen Four -lopputurnaukseen, jossa se hävisi kuitenkin semifinaaleissa Notre Damen yliopistojoukkueelle.

– Sydämeni pysyy edelleen Michiganissa. Notre Damelle häviäminen tuntui viime kaudella todella pahalta. En ole ikinä pelannut joukkueessa, jossa jokainen välittää näin paljon toisistaan. Luulen, että se on suurin syy siihen, miksi haluan vielä jäädä tänne, Hughes puntaroi Michiganin verkkosivustolla.

Kesän varaustilaisuuden seitsemäntenä pelaajana huudettu 18-vuotias nuorukainen hurmasi helmikuussa pelatuissa MM-kisoissa uskomattomalla liikkeellään ja määrätietoisella peliälyllään. Hughes pelasi USA:n paidassa yhteensä 10 ottelua, joissa hän keräsi kaksi syöttöpistettä.

Hughes on lähtöisin todellisesta kiekkoperheestä sillä hänen isänsä, Jim toimi Toronto Maple Leafsin pelaajien kehityspäällikkönä vuosina 2009-2015. Lisäksi hänen pikkuveljeään, Jack Hughesia pidetään lähes varmana kärkivarauksena ensi kesän NHL-draftissa.

Olli Juolevilla mahdollisuus nousta parrasvaloihin

Hughesin päätös avaa suomalaispuolustaja Olli Juoleville loistavan mahdollisuuden kivuta Canucks-puolustukseen.

Vancouverilla on kokoonpanossaan seitsemän yksisuuntaisella sopimuksella varustettua puolustajaa, mutta nuorimmat heistä ovat 24-vuotiaat Troy Stecher ja Derrick Pouliot. Kanadalaisseuran on näin ollen ajettava sisään omia tulevaisuuden lupauksiaan, joista 20-vuotias Juolevi on yksi suurimmista.

Viime kaudella TPS:ssä lainasopimuksella pelannut suomalainen matkaa syksyllä takaisin Pohjois-Amerikkaan. Mikäli hän onnistuu väläyttämään Canucksin harjoitusleirillä, ei suora NHL-paikka yllättäisi laisinkaan.