Paul Stastnyn siirtyminen Vegas Golden Knightsiin jätti ammottavan aukon Winnipeg Jetsin keskikaistaan.

Jets raivasi kesän aikana itselleen tilaa palkkakattoon tarjotakseen Stastnylle riittävän hyvän sopimuksen. Vegas veti lopulta kuitenkin pidemmän korren ja kiinnitti keskushyökkääjän kolmivuotisella, 19,5 miljoonan dollarin arvoisella sopimuksella.

Winnipegillä on yhä reipas 10 miljoonaa käytössään, mutta sillä on vielä viisi rajoitettua vapaata agenttia kirjoillaan. Seuralla on lisäksi iso kasa pelaajia, joiden nykyisiä sopimuksia on enää vuosi jäljellä. Näin ollen ylimääräisille hankinnoille ei ole juurikaan sijaa.

Tämä tosiasia pakottaa organisaation katsomaan nykyisen kokoonpanonsa sisälle ja tekemään päätöksensä sitä kautta.

Kenestä Stastnyn korvaajaksi?

Kun Stastny liittyi Jetsiin helmikuussa, hän nousi välittömästi kakkosketjun keskelle, jossa hänen vierellään viilettivät Patrik Laine ja Nikolaj Ehlers. Kolmikko teki alusta asti huimaa jälkeä ja hurmasi niin winnipegiläisyleisön kuin kaikki muutkin kiekkoa seuraavat silmäparit.

Nyt kun Stastny on poissa, hänen tilalleen täytyy löytää korvaaja. Helpompaa sanottu kuin tehty, mutta nyt jos koskaan 21-vuotiaalla Jack Roslovicilla on mahdollisuus näyttää mistä puusta hänet on veistetty.

Yhdysvaltalaissentteri nousi Winnipegin kokoonpanoon tammikuussa, kun joukkue kärsi useista loukkaantumisista. 31 runkosarjaottelua tuotti 14 tehopistettä, jotka olivat varsin kelvolliset hänen peliaikaansa nähden (12:19 minuuttia/peli).

Farmijoukkue Manitoba Moosessa Roslovic pelasi 32 peliä tehoin 15+20 (35), joten Jetsin kesän 2015 ykköskierroksen varaukselta sopii odottaa myös jatkossakin tulosta.

Ainoa ongelma on hänen kätisyytensä (right), joka ei välttämättä ole se paras mahdollinen kakkosketjuun, jossa Laine purjehtii oikealla laidalla. Yksi vaihtoehto on Bryan Littlen istuttaminen kakkosen keskelle. Toisaalta myös hän on rightin sentteri ja jokseenkin turvallisempi vaihtoehto kolmosketjuun. Tältä kantilta katsottuna Roslovic on hyvin varteenotettava kortti katsottavaksi.

Oli miten oli, Jetsillä on isot haasteet edessään. Mikäli Roslovicista ei ole paikkaajaksi, joutuu Kevin Cheveldayoff ehkä ottamaan riskin ja suuntaamaan katseensa pelaajamarkkinoille. Tämä ei välttämättä olisi se paras ratkaisu joukkueen tulevaisuuden kannalta, koska ratkaisu saattaa hyvinkin löytyä nenän edestä.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko