Toronto Maple Leafsista tuli kertaheitolla seuraavan kauden mestarisuosikki, kun se onnistui haalimaan heinäkuun alussa John Taveresin New York Islandersista. Nyt joukkueella on kasassa kolme väkivahvaa hyökkäysketjua, joista tulivoimaa ei tule puuttumaan.

The Athletic arvioi Toronton hyökkäyskaluston liigan laadukkaimmaksi. Tavaresin lisäksi joukkueesta löytyy muita supertähtiä kuten Auston Matthews, Mitchell Marner ja William Nylander. Laadukkaiden hyökkääjien joukossa on myös Kasperi Kapanen, joka valmistautuu uransa ensimmäiseen kokonaiseen NHL-kauteensa.

Lehti arvioi Torontossa olevan yhdeksän pelaajaa, joihin joukkue voi luottaa otteluissa. Näille pelaajille tulee väistämättä heikkoja ajanjaksoja, mutta kokonaiskuvassa he tekevät tulosta ansaitakseen palkkansa. Kapanen ei mahtunut tähän joukkoon, sillä hänen kulunut kausi oli erittäin epätasainen.

The Athletic kuvailee vikkeläjalkaista laituria ilotulitusraketiksi. Joskus sytytyslanka on kuiva, jolloin suomalaishyökkääjä voi nousta ottelun näkyvämmäksi pelaajaksi. Toisinaan lanka on märkä, eikä Kapasen läsnäoloa välttämättä huomaa silloin.

Kapasessa nähdään paljon hyvääkin. Suomalaisella tulee olemaan tärkeä rooli Toronton kokoonpanossa, sillä häntä voi huoletta kierrättää ketjusta toiseen heikentämättä joukkueen hyökkäysvoimaa. Toronto turvautuu ensimmäisenä Kapaseen, jos ylempien ketjujen hyökkääjät kokevat kolhuja.

– Voit peluuttaa häntä kärkiketjuissa ja antaa hänelle mahdollisuuksia loistaa. Eikä sinun tarvitse huolehtia muiden pelaajien ajatuksista. Heidän asenteensa tai työmoraalinsa ei muutu Kapasen takia, The Athletic:n toimittaja ja Toronto Marliesin entinen valmentaja Justin Bourne kirjoittaa.

Kapasen tärkein rooli on puolustuksessa. Viime kaudella hän loisti Toronton alivoiman tappajana, ja samaa voidaan odottaa myös jatkossa.

Lähestyvä kausi tulee olemaan suomalaiselle todella tärkeä, sillä hänestä on tulossa ensi vuonna rajoitettu vapaa agentti.