NHL:n kausi käynnistyy vasta lokakuun puolella, mutta Sporting News -sivusto on jo pähkäillyt seitsemän lupaavaa pelaajaa, jotka voivat ensi kaudella tehdä läpimurtonsa.

Mukaan mahtui kaksi suomalaista. Tänä kesänä varattu Jesperi Kotkaniemi voi hyvinkin mahtua Montrealin kokoonpanoon, kun joukkueen sentteriosasto on todella heikossa tilanteessa. Superlupaavan pelaajan ei kuitenkaan kannata kiirehtiä kehityksessään, ja Kotkaniemen järkevin valinta saattaakin olla suunnata vielä vuodeksi kotimaiseen Liigaan.

Sivusto pohtii, että Kotkaniemi voidaan kutsua NHL:ään huhtikuun aikana. Näin kävi viime keväänä Eeli Tolvaselle, joka suuntasi Nashvilleen pelaamaan runkosarjan viimeisiä matseja.

– Mutta mahdollisuus saada pikaista NHL-kokemusta on olemassa, sillä Montreal ei todennäköisesti tule saavuttamaan paikkaa konferenssin kahdeksan parhaan joukossa.

Toinen suomalaisnimi listalla on Winnipeg Jetsin puolustaja Sami Niku. Joukkueen takalinjoille syntyi Toby Enströmin kokoinen aukko, jonka viime kauden AHL:n tähdistöpakki voi täyttää. Jos Niku pystyy siirtämään AHL:ssä nähdyn itseluottamuksen NHL:ään, läpimurtokausi voi hyvinkin olla mahdollinen.

Nikun kanssa samasta pelipaikasta kilpailee myös Dmitry Kulikov. Venäläispakki on kuitenkin kärsinyt useista loukkaantumisista, joten Niku saa varmasti näytönpaikkoja laadukkaassa Jetsissä.

Puljujärven kilpailijan paluu

Listalle mahtui myös Edmonton Oilersin lupaus Kailer Yamamoto. Taskuraketti on Oilersin viime vuoden ykköskierroksen varaus ja pääsi viime kaudella pelaamaan kourallisen NHL-ptteluita. Yhdeksän pelin jälkeen hän kuitenkin putosi takaisin juniorisarjaan WHL:ään, jottei hänen tulokassopimuksensa käynnistyisi.

Viime syksynä Yamamoto miehitti Jesse Puljujärven paikan kärkiketjun laidalla, ja suomalaishyökkääjä joutui aloittamaan kauden AHL:ssä. Yamamoton lähdön seurauksena Puljujärvi nostettiin loppukaudeksi NHL:ään.

Nyt Yamamoto on vuoden vanhempi ja kehittynyt jälleen merkittävästi. Jää nähtäväksi mahtuuko kaksi huippulupausta samaan kokoonpanoon ja kumpi saa paikan supertähti Connor McDavidin viereltä.