Detroit Red Wingsin yllä leijuu tällä hetkellä synkkiä pilviä. Joukkueen kokoonpanoon voi tulla jättimäinen aukko, kun seuran supertähtenä vuosikaudet pelannut Henrik Zetterberg kärsii pahoista selkäkivuista, jotka voivat pahimmillaan päättää miehen uran kokonaan.

Ruotsalainen ei ole vielä kertonut kestääkö hänen kuntonsa uutta NHL-kautta. Hänellä oli isoja ongelmia jo viime kaudella, vaikka hän pystyikin pelaamaan täyden 82 ottelun runkosarjan.

Detroitin päävalmentaja Jeff Blashill paljasti Detroit Free Pressin haastattelussa Zetterbergin jättäneen viime vuonna useita harjoituksia väliin, mutta taistelleen aina itsensä pelikuntoon.

– Tiedän, että hän kulutti viime kauden toisen puoliskon harjoittelematta selkänsä takia. Hän selvisi siitä, koska hän on todellinen soturi, yksi parhaista kenet olen tavannut. Silti hän pystyi olemaan todella hyvä pelaaja. Mutta se vaatii veronsa, valmentaja kertoi.

Blashill on yhtä epätietoinen ruotsalaisen kunnosta kuin muutkin Detroitin organisaatiossa. Ainoastaan Zetterberg tietää tilanteensa vakavuuden.

– En ole kuullut mitään Henrikistä, enkä voi sanoa pelaako hän vai ei. Vain Henrik voi vastata siihen.

Ensi syksynä 38 vuotta täyttävä Zetterberg on edustanut Detroitia koko NHL-uransa ajan. Seuraava NHL-kausi olisi hänelle järjestyksessään 16.