Hyökkääjä Kasper Björkqvist ei ole niitä tunnetuimpia suomalaisia NHL-lupauksia, mutta hänet toisella kierroksella varannut Pittsburgh Penguins on totisesti noteerannut hänen ominaisuutensa.

21-vuotias Björkqvist on viettänyt kesäänsä Penguinsin lupausten harjoitusleirillä ja espoolaisen valmis olemus on herättänyt paljon puhetta.

– Hän on malliyksilö. Näittekö hänet t-paidassa? Hän on huipputikissä, Penguinsin pelaajien kehityspäällikkö Scott Young ylisti romuluista 186-senttistä ja 90-kiloista suomalaista Trib Live -sivuston haastattelussa.

Björkqvist pelasi viime kaudella Yhdysvaltojen yliopistosarjassa Providence Collagen riveissä 40 ottelua tehopistein 16+7=23. Björkvist jatkaa Providencessä myös ensi kaudella ja silloin hänen rintamustaan saattaa koristaa kapteenin C-merkki.

– Meillä on todella korkeat odotuksen hänen suhteen, Young kertoo.

– Hän on todella kurinalainen tyyppi. Province Collagen valmentajat puhuvat paljon hänen johtajuudestaan. Hän on syy siihen, että heillä on intensiiviset harjoitukset – tai sitten hän tuo voiton hävityn kamppailun jälkeen. Hän vain menee jäälle ja luo tunnelmaa. Hänestä tulee kapteeni Providencelle ja ensi kausi on todella iso hänelle, kiekkopomo jatkoi.