NHL.com/fi listasi verkkosivuillaan 10 parasta oikeaa laitahyökkääjää.

Suomalaisittain listaus on kaunista katseltavaa, sillä kymmenen parhaan joukkoon murtautuivat Winnipeg Jetsin Patrik Laine sekä Colorado Avalanchen Mikko Rantanen.

Koko listauksen ykkösenä loistaa kuitenkin vielä toistaiseksi Tampa Bay Lightningin Nikita Kutsherov, joka tykitti viime kaudella huimat 100 tehopistettä. Heti venäläishyökkääjän jälkeen kakkossijalta löytyy puolestaan Laineen nimi.

– Edellistä vielä viisi vuotta nuorempi maalipyssy. Laine debytoi 36 maalilla, mutta paransi tästä heti viime kaudella. 44 maalia ja 70 pistettä ovat kovia lukuja 20-vuotiaalle. Jets on vahvassa nousussa, joten Laine on keskeinen pala tulevien vuosien menestysjoukkuetta. NHL:n parhaita ylivoimapelaajia, jonka laukauksen kaikki tiedostavat, mutta harva pystyy silti pelaamaan täysin pois, sivusto hehkuttaa.

Kutsherovin ja Laineen jälkeen listauksen kolmanneksi sijoittui Pittsburgh Penguinsin Phil Kessel. Toinen suomalainen, Mikko Rantanen, päätyi sen sijaan sijalle kahdeksan.

– Osa Coloradon pyhää kolminaisuutta. 21-vuotias TPS-kasvatti enemmän kuin tuplasi edellisen kauden pistesaldonsa pelatessaan ensimmäisen täyden talvensa NHL:ssä. 81 ottelussa syntyi 29 maalia ja 84 pistettä, mutta Rantanen kunnostautuu niin monessa muussakin asiassa. Vahva ja sinnikäs kamppailija sekä todellinen joukkuepelaaja.

Jos haluat nähdä listauksen kokonaisuudessaan, voit lukea sen täältä.

Lähde: NHL.com/fi