KHL:stä Dallas Starsiin kaksivuotisella sopimuksella siirtynyt Valeri Nitshushkin antoi runtua Kansainväliselle olympiakomitealle.

Päättyneellä kaudella 27 tehopistettä TsSKA Moskovassa paukuttanut laitahyökkääjä oli yksi venäläispelaajista, joka ei saanut olympiakomitealta kutsua helmikuussa järjestettyihin Pyeongchangin olympialaisiin.

– Venäjän olympiakomitea lähetti asiasta valituksen, mutta tässä vaiheessa kaikki on jo ohi… Jestas, viisi pelaajaa hylättiin ilman minkäänlaista selitystä, Nitshushkin päivitteli Championat -sivuston haastattelussa.

– Minua on testattu 13-14-vuotiaasta lähtien. En edes muista, kuinka monesti minulle on tehty dopingtestejä. Ikinä ei ole kuitenkaan edes löytynyt mitään. En ole koskaan käyttänyt mitään, joten en ymmärrä miksi he päättivät näin. He (Kansainvälinen olympiakomitea) loukkasivat kaikkia venäläisurheilijoita. Se oli todella loukkaavaa.

Venäjälle kisat olivat lopulta menestys, kun Venäjän olympiaurheilijat kaatoivat kiekkofinaalissa Saksan ja nappasivat olympiakultaa.