New York Rangersin tähtipuolustaja Kevin Shattenkirk joutui tekemään tammikuussa tiukan päätöksen ja meni polvileikkaukseen, joka päätti lopulta hänen kautensa.

Hän toivoi palaavansa kokoonpanoon loppukaudesta, mutta pysyi kuitenkin sivussa ollakseen paremmassa kunnossa harjoituskauden alkaessa.

 

Päätös oli lopulta hyvä, sillä nyt Shattenkirk tuntee olevansa paremmassa kunnossa kuin aikoihin.

– Kuntoutusprosessi on lähes loppuunsuoritettu. Pystyn jo treenaamaan kesäharjoitusjakson mukaisesti ja kykenen tekemään vasemmalla jalallani jo kaikki samat toimenpiteet kuin oikeallakin. Varsinainen kuntoutus päättyi kesäkuun puolivälissä ja olen harjoitellut jo kuukauden täydellä teholla, Shattenkirk sanoi Rangersin verkkosivuilla.

Shattenkirk on innoissaan myös newyorkilaisseuran uudesta päävalmentajasta, David Quinnista, joka käskytti jenkkipakkia tämän pelatessa aikoinaan Bostonin yliopiston joukkueessa.

– Jätkät ovat hänestä (Quinn) todella innoissaan, koska olen kertonut heidän saavan valmentajan, joka odottaa pelaajilta kovaa treeniä ja vaatii lujaa työetiikkaa. Hän on loistava kommunikoimaan. Se on jotain, mitä kaikki odottavat. Meillä on paljon nuoria pelaajia, joita täytyy valmentaa ja joiden täytyy oppia voittavan joukkueen perusteet, Shattenkirk kiteytti.

Päättyneellä kaudella 23 tehopistettä nakuttanut Shattenkirk, 29, on yksi Rangersin kokeneimmista pelaajista ja odottaa olevansa pukukopissa yksi joukkueensa kantavia voimia.

– Haluan jätkien tietävän, että olen avoin kaikille kysymyksille. Haluan toimia heidän luottamushenkilönä ja olla se kaveri, joka näyttää esimerkkiä. Kaikkein tärkeintä pelaajauran alussa on oppia se, kuinka olla johdonmukainen. Nuorempana sitä ei ota pelaamisestaan isompia paineita. Joskus pelaa hyvin, joskus taas huonosti. Joskus tulee vastaan pelejä, jolloin ei välttämättä pelaa hyvin, mutta silti saa aikaiseksi kelpo tuloksen. Nämä asiat vievät aikaa, mutta minä olen täällä sitä varten; opettamassa kaikkia pieniä asioita.