Tämä nimi kannattaa ottaa talteen.

Thatcher Demko on yksi NHL:n suurimmista maalivahtilupauksista, jota monet NHL-skoutit ovat verranneet jopa suomalaistähti Pekka Rinteeseen. Demko on Vancouver Canucksin 2. kierroksen varaus (#38) kesältä 2014 ja hän on pelannut viimeiset kaksi vuotta AHL-seura Utica Cometsin riveissä.

Päättyneellä kaudella Demkon torjuntaprosentti (92,2) oli kuudenneksi paras kaikista AHL-vahdeista ja hänen päästettyjen maalien keskiarvo (2,44) oli myös varsin hyvällä tasolla.

Nousu NHL:ään on vain ajan kysymys ja entinen NHL-vahti Corey Hirsch haluaisi nähdä miehen Canucksissa niin pian kuin mahdollista.

– Toivoisin näkeväni hänet heti NHL-startissa, mutta se ei ole kuitenkaan niin yksinkertaista. Maalivahdit, jotka dominoivat ensin AHL:ssä ja nousevat sen jälkeen NHL:ään huomaavat, että taso on täysin eri, Hirsch muistutti Sportsnet 650:n radiohaastattelussa.

Vancouverin maalia vartioivat nykyään Jacob Markström ja Anders Nilsson. Hirschin mielestä kyseinen parivaljakko ei ole kuitenkaan NHL:n kärkikastia ja tämä saattaa avata Demkolle loistavan näyttöpaikan jo tulevalla kaudella.

– Markströmin ympärillä leijuu edelleen paljon kysymysmerkkejä. Jos kyseessä olisi Patrick Roy, niin kaikki olisi paljon helpompaa – he voisivat nostaa Demkon välittömästi hänen taakseen. Canucksilta ei löydy nykyään varmaa ykkösvahtia. Olen vahvasti sitä mieltä, että Demkolle täytyy antaa mahdollisuus ja tilaisuus todistaa kykynsä. Jos hän aloittaa kautensa Uticassa, niin se ei satuta häntä. Mutta meidän täytyy nähdä, mistä hänet on veistetty.

Voit katsoa Demkon parhaat palat viime kaudelta alhaalla olevasta videosta: