Minnesota Wildin tähtipuolustajan, Ryan Suterin NHL-kausi sai keväällä ikävän päätöksen, kun hän mursi nilkkansa varsin vaarattomalta näyttäneessä tilanteessa.

33-vuotias jenkkipakki on takonut urallaan hirvittäviä peliminuutteja, mutta ennen loukkaantumistaan, hänen pahin vammansa oli rikkoutunut sormi.

Ensimmäinen diagnoosi ei ollut kovinkaan paha. Suterille sanottiin, että hänen pohjeluunsa on murtunut ja hänen pitäisi toipua 1-2 kuukaudessa. Kivut jalassa kuitenkin pahenivat ja mies suuntasi lääkärin pakeille. Jalkaspesialisti Fernando Penan ja tohtori Joel Boydin antama lausunto oli lopulta pahin mahdollinen.

– He sanoivat tilanteen näyttävän todella pahalta ja että tämä saattaa jopa päättää pelaajaurani, Suter kertoi The Athleticin Chad Graffille.

– Ajattelin, että hetkinen… tämä ei todellakaan päätä uraani.

Ongelma löytyi nilkassa sijaitsevasta telaluusta, joka oli rikkoutunut. Lääkäreiden mukaan sen korjaamiseksi ei ole varmaa tapaa ja että kyseiseen vammaan on erikoistunut vain kourallinen maan kirurgeista.

Suter halusi kuitenkin valita leikkauksen, jonka suoritti lopulta tohtori Robert Anderson. Tämä oli samalla NHL:ssä 13 kautta pelanneen Suterin ensimmäinen leikkaustoimenpide ikinä.

Muutama viikko leikkauksen jälkeen, hän palasi Andersonin pakeille kuvattavaksi ja tohtorin reaktio sai Suterin hämilleen.

– Tämä on ihme, Anderson sanoi Suterille.

Suter kysyi, mitä hän tällä tarkoitti.

– Ryan, tämä oli pahin nilkkavamma, jonka olin eläissäni nähnyt. Tämä on ihme, koska se näyttää olevan täysin kunnossa, Anderson selitti.

Nyt edessä on kuitenkin rankka kuntoutusjakso, mutta Suter uskoo olevansa täydessä pelikunnossa heti harjoituskauden alusta lähtien.

CJ Fogler account may or may not be notable

@cjzero
Slow mo look at Suter's foot injury, not that Wild fans want to see it again