Columbus Blue Jacketsin venäläistähti Artemi Panarin on ollu kovien myyntipuheiden kohteena sen jälkeen, kun hän kieltäytyi tekemästä jatkosopimusta ohiolaisseuran kanssa.

Hänen nykyistä sopimustaan on vielä vuosi jäljellä, mutta GM Jarmo Kekäläinen haluaisi kiinnittää ykköstykkinsä jo hyvissä ajoin. Mikäli mies ei kuitenkaan itse halua jäädä Columbukseen, olisi hänet ehkä viisainta lyödä lihoiksi ennen kauden alkua.

Blue Jacketsin pelaajat ovat tässä vaiheessa hankalassa asemassa. He haluaisivat Panarinin jäävän Columbukseen, koska hän tekee joukkueesta luonnollisesti vaarallisemman.

– Jos olisimme tehneet organisaationa jotain väärin, yrittäisin puhua hänelle ja tehdä asiat hieman eri tavoin. Tämä on kuitenkin hänen päätöksensä ja kunnioitan sitä. En ole välttämättä samaa mieltä asiasta, mutta kunnioitan silti sitä, Blue Jacketsin kapteeni Nick Foligno sanoi The Athleticin torstaisessa haastattelussa.

– Panarin tietää, mitä tunnemme kaupunkia kohtaan. Tämä ei ole mikään myyntipuhe. Hän on nähnyt sen itsekin. Hän on asunut täällä vuoden ja pelasi myös menestyksekkäästi. Henkilökunta, fanit ja pelaajat ylistävät häntä. Jos hän ei ymmärrä sitä, mitä tunnemme häntä kohtaan, en usko että hän tulee sitä koskaan ymmärtämäänkään.

Panarinin päätös tuli Folignolle lopulta täysin puskista.

– Tämä tuli minulle pienoisena shokkina. Jos joku olisi kysynyt minulta heti kauden päätteeksi Panarinista, olisin sanonut, että tottakai hän allekirjoittaa jatkosopimuksen. En tiedä, ehkä hän on sitten ajatellut asiaa toiselta kantilta. Jokseenkin ymmärrän hänen päätöksensä, sillä hänellä ei ole vielä lapsia. Minulla ja monella muulla on lapsia, enkä usko, että tästä maasta löytyy parempaa paikkaa perheen kasvatukseen, Foligno totesi.

Columbus ei ole kuitenkaan heittänyt vielä kirvestä kaivoon venäläislaiturin suhteen. Kekäläinen on sanonut tapaavansa Panarinin Euroopassa ja keskustelevansa hänen kanssaan ensi kauden suunnitelmista.