Suomalainen superlupaus uhkuu itsevarmuutta – vakuuttaa nousevansa NHL-miehistöön: ”Se on päivänselvä tavoitteeni”

© Kuva: Getty Images

150% talletusbonus vedonlyöntiin!

Suomalainen huippulupaus Juuso Välimäki tietää, että hänen junioripelinsä ovat ohitse.

19-vuotias nuorukainen ei vielä tiedä, missä pelaa tulevalla kaudella, mutta toivoo aloittavansa ammattilaisuransa NHL:ssä, Calgary Flamesin riveissä.

– Rehellisesti sanottuna, olen melko ankara itseäni kohtaan. Teen kaikkeni päästäkseni tavoitteeseeni. Katsotaan mihin se riittää, mutta päivänselvä tavoitteeni on päästä pelaamaan Calgaryssä, Välimäki julisti NHL:n verkkosivuilla.

Flames varasi Välimäen 1. kierroksella (#16) kesän 2017 NHL-draftissa, joten seuralla kovat odotukset puolustajansa suhteen. Päättyneellä kaudella Nokialla syntynyt Välimäki pelasi WHL-seura Tri-City Americansin väreissä 43 runkosarjaottelua tehoin 14+31=45. Kolmen pelatun kauden jälkeen kasassa on 159 WHL-peliä, joissa syntyi komeat 138 tehopistettä (40+98). Hänet valittiin WHL:n läntisen konferenssin toiseen tähdistökentälliseen kahdesti.

Hänen seuraava haasteensa lepää ammattilaistasolla. Tuleva osoite on joko Calgary tai farmijoukkue Stocton Heat.

– Hänestä on kasvanut NHL-pelaaja. Hänen tapansa pelata: hän on liikkuva, hän ”hyppää” tilanteisiin, hänellä on loistavat hyökkäyspään vaistot, puolustaa hyvin, hänet on vaikea voittaa kaksinkamppailuissa, hän käyttää mailaansa hyvin. Näen hänessä paljon positiivisia asioita, Flamesin apulais-GM Craig Conroy ylisti.

– Tarvitseeko hän kuitenkin pientä hienosäätöä? Nuorelle kaverille puolustajan tontti on kaikista vaikein paikka pelata. Uskon hänen näyttävän todella hyvältä syksyn harjoitusleirillä, mutta se saattaa viedä vähän aikaa. Emme halua kiirehtiä kaverin kanssa, joka ei ole vielä aivan valmis, Conroy jatkoi.

Calgaryllä ei välttämätöntä tarvetta puskea Välimäkeä suoraan NHL-ympyröihin. Joukkueella on parhaillaan viisi puolustajaa, joilla on yksisuuntainen sopimus. Lisäksi sillä on kaksi rajoitettua vapaata agenttia (Noah Hanifin ja Brett Kulak), joiden kanssa sopimusneuvottelut ovat vielä kesken.

Lisäksi Välimäen on hypättävä yli kahden häntä vanhemman lupauksen ylitse (Rasmus Andersson ja Oliver Kylington) päästäkseen lähemmäs tavoitettaan. Välimäki on kuitenkin valmis tulevaan haasteeseen.

– Minun täytyy vain tehdä kesän aikana kaikkeni, jotta olen syyskuussa valmis taistelemaan pelipaikasta. Viime vuonna pääsin pelaamaan ensimmäistä kertaa NHL-pelaajia vastaan. Nyt tiedän, mitä odottaa ja miten minun täytyy pelata. Se auttaa paljon. Olen nyt aavistuksen itsevarmempi, Välimäki totesi.

Conroyn mukaan Välimäki voi syystäkin olla itsevarma.

– Hänen mielessään on vain yksi päämäärä: nousu NHL-rosteriin lokakuussa. Mutta jos hän ei onnistu siinä, AHL ei ole lainkaan huono asia. Näen todellakin hänen pelaavan NHL:ssä jossain kohtaa ensi kautta, Conroy sanoi.

150% talletusbonus vedonlyöntiin!