Montreal Canadiensiin varattu suomalaislupaus ylistää isänsä NHL-kokemusta: ”Hän tietää jääkiekosta paljon enemmän kuin minä”

© Kuva: Getty Images

150% talletusbonus vedonlyöntiin!

Moni muistaa varmasti uransa lopettaneen kiekkoilija Juha Ylösen 1990-luvulta. Helsingistä kotoisin oleva keskushyökkääjä siirtyi Pohjois-Amerikkaan ja Phoenix Coyotesin organisaatioon vuonna 1996. Ensimmäinen vuosi sujui pääosin farmissa, mutta seuraavalla kaudella mies nousi Coyotesin vakiokalustoon.

NHL-kausi 1999-2000 käynnistyi 1. lokakuuta ja vain kaksi päivää myöhemmin Ylösen perhe sai esikoisensa, Jessen. Tästä reipas 18 vuotta myöhemmin nuorukainen varattiin NHL:ään Montreal Canadiensin toimesta. Vanhemman Ylösen pelaajaura päättyi jo vuonna 2004, mutta Jessen taival on vasta alussa.

Nuoremman Ylösen nuoruuden idoleita olivat Teemu Selänne ja Saku Koivu, mutta myös oma isä oli suuren palvonnan kohteena. Nykyään 18-vuotias nuorukainen arvostaa isänsä kokemusta, eikä epäröi käyttää hänen neuvojaan hyväkseen.

– Haluan ottaa häneltä vastaan kaikki mahdolliset neuvot, koska hän tietää mitä huipulle nousuun vaaditaan. Hän tietää jääkiekosta paljon enemmän kuin minä. On hienoa saada häneltä tipsejä pelistä ja jään ulkopuolisesta harjoittelusta sekä siitä, minkälaista ammattilaisurheilijan elämä todellisuudessa on, Ylönen sanoi keskiviikkona NHL:n verkkosivuilla.

Viime kaudella Ylönen pelasi ensimmäisen vuotensa miesten tasolla. Espoo Unitedia edustanut nuorukainen pelasi lopulta 48 ottelua tehoin 14+13=27.

– Luulen, että suurimmat vahvuuteni ovat nimenomaan hyökkäyspelissä. Nyt minun täytyy tehdä kovasti töitä parantaakseni puolustustaitojani. Tärkeintä on kuitenkin tulla vahvemmaksi ja lisätä kamppailuvoimaa, Ylönen pohti.

Myös pieni NHL-kaukalo teki Ylöseen vaikutuksen.

– Pidin siitä todella paljon. Kaikki tapahtuu nopeammin ja maalipaikkoja avautuu enemmän. Nopeaa peliä ja paljon suunnanmuutoksia.

Ensimmäiseen todelliseen NHL-debyyttiin on kuitenkin vielä matkaa. Tulevalla kaudella Ylösellä on mahdollisuus ottaa jälleen seuraava askel urallaan, kun hän kiekkoilee Lahden Pelicansin riveissä.

150% talletusbonus vedonlyöntiin!