Detroit Red Wings ei meinannut uskoa onneaan kesän varaustilaisuudessa, kun se pääsi varaamaan kuudennella vuorolla tshekkiläisen huippulupauksen Filip Zadinan. Laitahyökkääjästä povataan tulevaisuuden pistetykkiä, ja hänet oltiin monissa arvioissa listattu vuoden kolmanneksi parhaaksi lupaukseksi heti Rasmus Dahlinin ja Andrei Svechnikovin jälkeen.

Zadinan ura on saamassa kuitenkin hitaan alun, sillä nuorukainen voi joutua takaisin QMJHL-yliopistosarjaan ja Halifax Mooseheadsin riveihin, jota hän edusti kuluneella kaudella. Halifax on nimittäin pitämässä nykyisen sopimuksensa voimassa ja haluaa tuoda Zadinan takaisin.

Zadinan hankala tilanne juontaa juurensa hänen kauden 2016-2017 tshekkiläisjoukkueeseen Dynamo Pardubiceen, joka oli tehnyt Halifaxin kanssa kaksivuotisen lainasopimuksen. Varaus NHL:ään ei kumonnut sitä, ja Halifax haluaa pitää pelaajastaan kiinni.

Sopimuksen ollessa voimassa, Detroit ei voi lähettää Zadinaa AHL:ään. Tshekkiläinen voi pelata NHL:ssä, mutta kymmenen pelatun ottelun jälkeen hänen kolmivuotinen tulokassopimuksensa käynnistyy.

Jos Zadina oppii NHL:n salat nopeasti, Detroitilla ei ole mitään valitettavaa. Jos taas Zadinalla on vaikeaa vielä kymmenen pelatun pelin jälkeen, ensimmäinen tulokasvuosi tuntuu tuhlatulta.

Kykyjenetsijöiden mukaan, Zadina voi hyvinkin olla jo valmis pääsarjatasolle. 18-vuotiaalla riitää nopeutta ja taitoja, vaikkakin fysiikassa on edelleen paljon parannettavaa.

Zadinalle tilanne on varmasti turhauttava, sillä hän kuului viime kaudella juniorisarjan parhaimmistoon, eikä hän kehittyisi siellä enää paljoa. 57 otteluun hän ehti kasata 44+38=82 pistettä.

 

 

Lähde: Detroit Free Press