Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja John Tortorella on ajautunut entisen suojattinsa, Jack Johnsonin kanssa sanasotaan.

31-vuotias puolustaja siirtyi hiljattain Pittsburgh Penguinsiin ja on varsin mielissään uudesta seuravalinnastaan.

– On hienoa päästä osaksi joukkuetta, jossa on vahva voittamisen kulttuuri, Johnson sanoi The Athleticin Aaron Portzlinelle.

Yhdysvaltalaispakki pelasi päättyneellä kaudella 77 runkosarjaottelua tehoin 3+8=11. Pudotuspeleissä Johnson istui kuitenkin katsomon puolella, joka herätti kovasti keskustelua.

– Mielestäni hänellä ei ollut huono vuosi. Hänet penkitettiin loppukaudesta. Tiedän syyn siihen. Se ei johtunut hänen pelaamisestaan, Penguinsin GM Jim Rutherford totesi.

Johnsonin ja Rutherfordin puheet eivät miellyttäneet Blue Jacketsin suorapuheista päävalmentajaa.

– Tiedän vain, että joka ikinen taho tässä organisaatiossa on vain halunnut auttaa Jackia. Nyt hän läimäisee meitä takaraivoon ja lausuu tuollaista hevonp*skaa. Hänen pitäisi tietää paremmin. Kukaan ei toivo mitään pahaa hänelle tai hänen perheelleen. Toivomme hänelle vain parasta. Mutta tuollainen on häneltä täyttä hevonp*skaa. Ja kirsikkana kakun päälle GM (Rutherford), joka kyseenalaistaa meidän päätöksentekomme… hänen täytyy olla joku v*tun taikuri, Tortorella tykitti.

Auttamisella Tortorella viittaa tapaukseen, jossa Columbus auttoi hänet läpi henkilökohtaisen vararikon, kun Johnson oli menettänyt käytännössä koko omaisuutensa.

– Johnsonilla ei ole tarpeeksi munaa soittaa minulle takaisin, vaikka yritin ottaa häneen yhteyttä. Hän ei voi yksinkertaisesti vain p*skoa organisaation päälle, joka on tehnyt kaikkensa auttaakseen häntä. Tiedämme kaikki, että Jackillä on ollut ongelmia matkan varrella. Ja ne ongelmat olivat todella kroonisia. Olemme vain yrittäneet v*ttu auttaa häntä, Tortorella jatkoi.

Seuraavaksi yhdysvaltalaiskäskijä käänsi sanansa Rutherfordiin.

– Eniten minua ärsyttää toimitusjohtaja, joka kyseenalaistaa ja puhuu joukkueemme päätöksenteosta. Pidä turpasi kiinni! En halua ryhtyä nimittelyyn, koska tunnen ”Jimmyn”. Hän on hyvä mies. He ovat molemmat hyviä ihmisiä. Mutta mitä v*ttua he tekevät? Keskittykää omiin asioihinne. Toivon, että Johnson antaa kaikkensa Penguinsille, mutta pysy pois meidän kentältämme!

 

Tämä kannattaa merkitä kalenteriin: Blue Jackets ja Penguins kohtaavat tulevalla kaudella ensimmäisen kerran 24. marraskuuta.