Winnipeg Jets haluaa pitää kiinni Joel Armiasta.

Suomalaistaituri on yksi niistä pelaajista, joille NHL-seura iski pakollisen sopimustarjouksen. Näin ollen organisaatio säilyttää pelaajaoikeudet myös heinäkuun alun jälkeen.

Armia on rajoitettu vapaa agentti, jonka edellinen sopimus umpeutui tähän kevääseen. 25-vuotias suomalainen on kehittynyt viime vuosina luotettavaksi alempien ketjujen vääntäjäksi Winnipegissä.

Suomalainen iski viime kaudella NHL:ssä 79 otteluun kelpo tehot 12+17=29. Pisteet ovat kovat hyökkääjälle, jolla on iso rooli erityisesti Jetsin alivoimalla.

Neuvottelut vauhtiin

Jetsilla riittää mietittävää myös Armian neuvotteluiden ohella. 925 000 dollaria edellisen sopimuksen alla tienannut suomalainen on vain yksi palanen Jetsin kesän isosta sopimuspalapelistä.

NHL-seura teki sopimustarjoukset myös maalivahdilleen Connor Hellebuyckille, puolustajilleen Josh Morrisseylle, Tucker Poolmanille ja Jacob Trouballe sekä hyökkääjilleen Eric Comrielle, Marko Danolle, Chase De Leolle, JC Liponille, Adam Lowrylle, Nic Petanille ja Brandon Taneville. He kaikki ovat rajoitettuja vapaita agentteja.

Tämän ohella muun muassa huippuhyökkääjä Paul Stastny on ilman sopimusta. Konkarista tulee 1. heinäkuuta vapaa agentti – sen myötä siirtospekulaatiot käyvät Winnipegissä jo kovana.

– Neuvottelut ovat vauhdissa. Kun miettii meidän tilannettamme palkkakaton kanssa, tässä on monta liikkuvaa tekijää, Jetsin GM Kevin Cheveldayoff kertoi medialle.

Jetsilla on tällä hetkellä tilaa palkkakattonsa alla reilut 24 miljoonaa dollaria. Kiekkopomoilla riittää mietittävää – edessä on hurja määrä neuvotteluita. Eikä tilannetta helpota se, että viimeistään vuoden päästä seuraa odottaa palkkaneuvottelut muun muassa Patrik Laineen kanssa.