Puheet kanadalaishyökkääjä Rick Nashin kohdalla kiihtyvät.

Yli 400 maalia NHL-urallaan piiskanneesta laiturista tulee heinäkuun alussa vapaa agentti, jos mies ei päädy jatkosopimukseen Boston Bruinsin kanssa. Massachusettsilaisseuran GM Don Sweeney on vihjannut neuvottelevansa kanadalaisen kanssa uudesta pahvista, mutta sen yksityiskohdat pysyvät luonnollisesti salassa.

The Athleticin toimittajan, Aaron Portzline kertoi maanantaina Twitter-tilillään, että mikäli Nash livahtaa vapaille markkinoille, niin Columbus Blue Jackets on seuraikonin listan kärkipäässä.

– Nash hamuaa itselleen monivuotista sopimusta. Columbus on yksi vaihtoehto, mutta hän voi tehdä diilin myös johonkin muuhun seuraan, kunhan hänellä on mahdollisuus voittaa Stanley Cup, Portzline totesi Twitter-tilillään.

Nash aloitti NHL-uransa Blue Jacketsissa kaudella 2002-03 ja johtaa seuran kaikkien aikojen maali-, syöttö- ja pistetilastoa tehoin 289+258=547. Myös otteluita (674) hänellä on kirjattu eniten.

Kanadalainen kiekkoili ohiolaisseurassa aina vuoteen 2012 asti ja toimi Columbuksen kapteenina viimeiset neljä kautta.

Menneellä kaudella sekä New York Rangersin että Boston Bruinsin paidassa pelannut Nash pelasi yhteensä 71 runkosarjaottelua tehoin 21+13=34. Bruinsissa laituri pääsi pelaamaan myös 12 pudotuspelikamppailua, joissa syntyi kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä.

Aaron Portzline

@Aportzline
Nash, who turned 34 last week, is looking for a multi-year deal, and Columbus is at the top of his list. But could easily return to Boston or sign elsewhere if he believes he can win a Stanley Cup.