Hurja arvio: Kesän 2019 draftissa odotetaan jo seuraavaa suomalaista NHL-megatähteä – ”Yksi parhaista, jonka Suomi on tuottanut”

© Kuva: Leijonat.fi
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

NHL:n kesän 2018 varaustilaisuus oli Suomelle hyvin hedelmällinen, kun jopa kolmen suomalaispelaajan nimi huudettiin ensimmäisellä 35. valinnan aikana. Jesperi Kotkaniemi oli varaustilaisuuden paras suomalainen, kun Ässien hyökkääjä varattiin kolmantena Montreal Canadiensiin.

The Atheletic -lehden kiekkolupauksiin perehtynyt asiantuntija Corey Pronman käänsi katseensa jo ensi vuoden varaustilaisuuteen, josta voidaan odottaa jälleen suomalaisloistoa.

Pronman arvioi ensi kesän varaustilaisuuteen 25 kovinta lupausta ja lista oli upeaa katsottavaa suomalaisittain. Koko listan kärkinimi oli yhdysvaltalainen hyökkääjälupaus Jack Hughes, jota pidetään lähes varmana ykkösnimenä.

Hughesin jälkeen seuraavalle sijalle Pronman oli nostanut suomalaishyökkääjä Kaapo Kakon. TPS:n 17-vuotias megalupaus sai toimittajalta erittäin isoja kehusanoja.

– Kakko on jatkumoa Suomen viime vuosien eliittitason lupausten tuottamiselle. Hän on yksi parhaista hyökkääjistä, jonka Suomi on tuottanut tuon ikäisenä. Hän on 193-senttinen hyökkääjä, jonka taidot ja älykkyys ovat eliittitasolla. Hän osaa myös käyttää hyvin isoa kroppaansa kiekon hallitsemiseen. Hän tekee todella paljon korkeatasoisia suorituksia ja hänestä voidaan odottaa laadukasta pelinrakentajaa NHL:ään. Hän ei ole fantastinen luistelija, mutta hän on tarpeeksi vahva sillä osa-alueella, joten häntä on vaikea saada kiinni, Pronman analysoi.

Kakon jälkeen seuraava suomalaispelaaja oli JYPin puolustaja Anttoni Honka, joka oli arvioitu sijalle 19. NHL-puolustaja Julius Hongan nuorempi veli teki 20 Liiga-ottelussaan loistavat tehot puolustajalle 2+7=9.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!