Washington Capitalsin päävalmentaja Barry Trotzilla on mitä ilmeisimmin edessään tuhti palkankorotus. Kanadalaisluotsin sopimus umpeutuu heinäkuussa ja huhujen mukaan seura haluaa pitää Trotzin, mikäli hän itse haluaa jatkaa Capitalsin penkin takana.

Menneellä kaudella mestarivalmentaja kuittasi itselleen noin 1,5 miljoonan dollarin palkkanauhan, joka on vähemmän kuin kellään muulla Stanley Cupin voittaneella päävalmenjalla, kirjoittaa Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman uusimmassa 31 thoughts -osiossaan.

Anaheim Ducksin pääkäskijä Randy Carlylen uskotaan tienaavan kaudesta noin 2 miljoonaa. Peter Laviolette (Nashville Predators) ja John Tortorella (Columbus Blue Jackets) kuittaavat arviolta 2,5 miljoonaa. Suurimman palkkapussin nettoavat Mike Babcock (Toronto Maple Leafs) ja Joe Quenneville (Chicago Blackhawks), joiden povataan saavan yli 6 miljoonaa taalaa yhdestä kaudesta.

Asiat voisivat olla Trotzin kannalta huomattavasti huonomminkin, sillä Friedmanin mukaan hän oli lähellä saada potkut jo alkukaudesta.

Washington kärsi marraskuun 15. ja 17. päivinä rumat tappiot Nashvillen ja Colorado Avalanchen vieraina. Predators kuritti pääkaupunkilaisseuraa maalein 6-3 ja Avalanche 6-2. Capitalsin johto oli jo valmiina antamaan Trotzille kenkää, mikäli joukkue häviää seuraavan kotiottelunsa Minnesota Wildille. Washington taisteli kuitenkin 3-1 -voiton ja Trotzin pää poistui toistaiseksi pölkyltä.

Seuraavista 14 pelistään joukkue voitti peräti 11 ja loppu on tältä osin historiaa.