Venäläistähti Andrei Markov siirtyi kesällä 2017 Montreal Canadiensista KHL:ään Ak Barsin riveihin ja voitti heti tällä kaudella KHL:n mestaruuden.

KHL-kiekko ei kuitenkaan ole ollut täysin Markovin mieleen. Epäkohtia on monia, eikä 39-vuotias konkaripakki pelkää mainita niistä.

– Seurojen sisäiset asiat ovat täällä kunnossa. Ak Bars tarjosi hyvät oltavat perheellemme. Minulle tärkein asia se, että perheelläni on hyvä olla. Toinen asia on kaukalot, mutta niihin minun täytyy vain tottua. Kolmanneksi sanoisin, että KHL väittää haluavansa olla samantasoinen ja samanlainen sarja kuin NHL, mutta oikeasti emme ole edes lähelläkään, Markov latasi venäläislehti Business Sport Onlinelle.

Erityistä parannusta Markov vaatii KHL-kaukaloiden laatuun ja turvallisuuteen. Esimerkiksi NHL:ssä on asetettu sääntö, jonka mukaan jokaisella areenalla on oltava turvallisemmat joustavat pleksit. Myös tietyissä kohdissa NHL-kaukaloiden reunoilla täytyy olla pehmusteita pelaajien turvaamiseksi.

– Olemme kaikessa jäljessä – organisaatioista kaikkeen muuhun myös. Jos KHL haluaa olla samalla tasolla NHL:n kanssa, niin miksi he eivät tee samoja sääntöjä kaikille? Ymmärrän, että jokaisella seuralla on erilainen kotihalli, mutta jokainen voi tehdä samanlaisen kaukalon, laidat ja pleksit.