Dallas Stars on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen venäläishyökkääjä Valeri Nitshushkinin kanssa, uutisoi venäläislehti R-Sport.

23-vuotiaan Nitshushkinin sopimus julkaistaan virallisesti vasta heinäkuun alussa, kun hänen KHL-sopimuksensa päättyy. Sopimuksen palkkatiedot eivät ole vielä julki.

Dallas Stars valitsi Nitshushkinin kesän 2013 varaustilaisuuden ensimmäisen kierroksen 10. vuorolla ja 18-vuotias venäläisnuorukainen saapui Pohjois-Amerikkaan heti seuraavalla kaudella. Härkämäisen vahva 194-senttinen hyökkääjä näytti heti alusta asti tulevalta supertähdeltä, kun hän summasi tulokaskaudellaan 79 peliin kelpo tehot 14+20=34.

Nitshushkin loukkaantui pahasti seuraavalla kaudella ja hän pelasi vain kahdeksan ottelua tehoin 0+1. Loukkaantuminen näkyi vielä seuraavalla kaudellakin, koska hän kirjasi vain 29 tehopistettä (9+20) runkosarjassa.

Odotuksia heikommin menneen kauden jälkeen Nitshushkin palasi kotimaahansa Venäjälle TsSKA Moskovan riveihin kahdeksi kaudeksi.

Nitshushkin liittyy Starsin vahvuuteen ensi kaudella ja pääsee tutustumaan heti toiseen venäläistähteen Aleksandr Raduloviin.