Kesän varaustilaisuuteen on vain kaksi viikkoa aikaa, ja NHL-seurat pähkäilevät kuumeisesti tulevia valintojaan. Kaksi ensimmäistä pelaajaa on jo tiedossa, kun Rasmus Dahlin suuntaa Buffaloon ja Andrei Svechnikov Carolinaan, mutta ketkä tulevat seuraavaksi?

Kolmannen varausvuoron sai Montreal Canadiens, joka tarvitsee uutta keskushyökkääjää. Useiden asiantuntijalistojen perusteella, kesän ykkössentteri on Jesperi Kotkaniemi, jota ollaan ennakoitu ensimmäisen kierroksen puoliväliin. Jos Montreal valitsisi suomalaisen kolmantena nimenä, se joutuisi sivuuttamaan useita huippulahjakkuuksia, kuten esimerkiksi maalitykki Filip Zadinan, joka voi kasvaa todella tehokkaaksi pelimieheksi.

Montreal voi silti kikkailla varaustilaisuudessa. Sillä on neljälle ensimmäiselle kierrokselle käytössään peräti yhdeksän varausta, joilla se voi alkaa tehdä kauppaa. Sportsnet onkin spekuloinut, että Montreal ja Arizona Coyotes voisivat tehdä pelaajakaupan, jossa Kotkaniemi olisi osallisena.

Arizona pääsee varaamaan viidentenä. Montreal voisi suostua vaihtamaan varausvuoronsa aavikkokaupungin joukkueen kanssa, jos se saisi mukana pelaajahuhuissa liikkuneen Max Domin. Domia ollaan huhuilta pois Arizonasta, ja hän olisi suuri vahvistus Montrealin miehistölle.

Kun Arizona saisi varata kolmantena, se voi valita kenet hyvänsä, kuten äsken mainitun Zadinan. Tuolloin Montreal saisi Domin ja varaisi entisellä Arizonan vuorolla Kotkaniemen.

Montreal voisi antaa Arizonalle kolmannen varauksen lisäksi myöhempien kierrosten varauksia, jotta kauppa toteutuisi.

Kanadalaisseura on selkeästi kiinnostunut Kotkaniemestä, sillä se oli yksi kolmesta joukkueesta, joka vei hänet huippulupausten leirin aikana päivälliselle. Kotkaniemi on itse kommentoinut mahdollisuutta, missä hän suuntaisi perinteikkääseen seuraan.

– Toivottavasti se olisin minä, suomalainen totesi.

Scott Matla

@scottmatla
When asked about Montreal needing a centre Jesperi Kotkaniemi says “I hope it’s me then”