NHL:ssä Stanley Cupin finaalit ovat loppusuoralla. Mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla perjantain vastaisena yönä, kun Vegas Golden Knights ja Washington Capitals kamppailevat Las Vegasissa. Capitals johtaa finaalisarjaa voitoin 3-1.

Mikäli Vegas voittaa, seuraava peli pelataan maanantaina. Jos ratkaisua ei synny vielä silloinkaan, pelataan ratkaiseva seiskapeli ensi viikon torstaina.

Tämän jälkeen katseet kohdistuvat tosissaan tulevaan NHL-draftiin, joka järjestetään Dallasissa 22-23. kesäkuuta.

Varaustilaisuuden pääpisteenä ovat tulevaisuuden pelaajalupaukset, mutta myös nykyiset NHL-kiekkoilijat, jotka voivat joutua kaupatuksi draftin yhteydessä.

Kiekkoraamatuksi tituleerattu The Hockey News listasi keskiviikon julkaisussaan pelaajat, jotka ovat tänä kesänä suurimman siirtouhan alla:

 

1. ERIK KARLSSON, D, OTTAWA SENATORS

Karlsson on liikkunut jo pitkään erinäisissä siirtohuhuissa. Useiden amerikkalaismedioiden mukaan hän oli erittäin lähellä siirtoa Vegasiin vain hetki ennen helmikuun siirtoikkunan sulkeutumista.

28-vuotiaan supertähden nykyistä sopimusta on vielä vuosi jäljellä. Mikäli Ottawa ja Karlsson eivät pääse sopuun jatkosopimuksen ehdoista, on todennäköistä, että Karlsson liikkuu juuri NHL-draftin aikana. Seura on aiemmin ilmaissut, ettei Karlsson ole varaustilaisuudessa myytävänä, mutta jos Ottawa haluaa saada ruotsalaisesta jotain vastinetta, nyt on paras hetki.

2. KAIKKI CAROLINA HURRICANESIN PELAAJAT

Carolinan uusi omistaja Tom Dundon kertoi toukokuussa, että periaatteessa kaikki pelaajat paitsi suomalaishyökkääjä Sebastian Aho, ovat myytävänä. Valinnanvaraa tältä osin löytyy, sillä Hurricanesissa pelaavat muun muassa Teuvo Teräväinen, Jeff Skinner, Justin Faulk ja Noah Hanifin ja Jordan Staal. Todennäköisesti joku heistä liikkuu juuri varaustilaisuuden aikana.

3. RYAN O’REILLY, C, BUFFALO SABRES

O’Reilly ilmaisi keväällä tyytymättömyyttään newyorkilaisseuraan ja haluaa todennäköisesti vaihtaa maisemaa. Monella NHL-seuralla olisi käyttöä liigan kenties parhaalle aloittajalle. Montreal Canadiens ja Hurricanes ovat ainakin kiinnostuneita kanadalaissentterin palveluksista.

4. PHILIPP GRUBAUER, G, WASHINGTON CAPITALS

Grubauerin myyminen vaikuttaa ensialkuun hieman oudolta. Saksalaisvahti pelasi loistavan runkosarjan, mutta pudotuspeleissä Braden Holtby nousi takaisin hänen edelleen, ja voi sittenkin olla joukkueen ykkösvahti myös tulevaisuudessa

Grubauerista tulee ensi kaudella rajoitettu vapaa agentti ja hänen oletetaan saavan reilu palkankorotus. Washington tulee tarvitsemaan valuuttaa myös esimerkiksi John Carlsonin ja Tom Wilsonin jatkosopimuksiin, joiden sopimukset päättyvät tähän kauteen. Näin ollen Grubauer voi olla hyvinkin mahdollinen liikkuja varaustilaisuuden yhteydessä.

5. MAX DOMI, LW, ARIZONA COYOTES

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman tiedotti hiljattain, että hän uskoo Coyotesin myyvän 23-vuotiaan huippuhyökkääjänsä, jonka mennyt kausi ei todellakaan ollut miehen paras mahdollinen.

Muut kauppauhan alla olevat pelaajat:

Rasmus Ristolainen
Max Pacioretty
Phil Kessel
Nino Niederreiter
Alex Galchenyuk
Jake Gardiner
Oscar Klefbom
Jake Muzzin