Suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi kiinnostaa useita NHL-seuroja ennen kesäkuussa järjestettävää varaustilaisuutta.

Monet arvostetut kiekkosivustot ovat povanneet 17-vuotiaan sentterin menevän kymmenen ensimmäisen pelaajan joukossa.

Eniten kiinnostusta Kotkaniemeä kohtaan ovat osoittaneet Original six -joukkueet Montreal Canadiens, Detroit Red Wings ja Chicago Blackhawks, joista jokainen vei suomalaisen viime viikolla illalliselle, kirjoittaa Montreal Gazette -sivusto.

Montrealilla on näistä kolmesta joukkueita korkein varausvuoro (3.). Tämän vuoden draftin kärkinimiä ovat Rasmus Dahlin, Andrei Svechnikov ja Filip Zadina, joten Canadiensin olisi hylättävä näistä todennäköisesti viimeisin saadakseen Kotkaniemi.

Detroit pääsee varaamaan kuudentena ja Chicago kahdeksantena, joten Montrealin ainoa toivo saada Kotkaniemi on sivuuttaa Zadina tai haalia itselleen esimerkiksi neljäs tai viides varausvuoro.

Valuuttaa kanadalaisseuralta löytyy, sillä sen hallussa on peräti neljä toisen kierroksen varausvuoroa. Montrealin henkilöstöjohtaja Trevor Timmins sanoikin lauantaina, että seuralla on mahdollisuus ostaa itselleen toinen 1. kierroksen varausvuoro.

Montreal tarvitsee kipeästi keskushyökkääjä, sillä Alex Galchenyuk ja Jonathan Drouin eivät ole pystyneet osoittautumaan ykkössenttereiksi.

Nähtäväksi jää, onko Kotkaniemi tulevaisuudessa vastaus tähän ongelmaan.