Enpä muista, milloin olisin viimeksi nähnyt yhtä surkean Vegas Golden Knightsin.

Joukkueen pelistä puuttui käytännössä jokainen osa-alue, joita voittamiseen tarvitaan.

Ensinnäkin valmistautuminen otteluun jäi selvästi puutteelliseksi. Washington ryösti aloitukset peräti 63-prosenttisesti ja kiekko tuntui polttelevan lavassa lähes jokaisessa vaihdossa.

Onnistujat voidaan laskea yhden käden sormilla: Marc-Andre Fleury piti joukkuettaan pystyssä parilla häikäisevällä hanskatorjunnallaan, Cody Eakin uskalsi haastaa ja raataa, Pierre-Edouard Bellemare pelasi takuuhyvää peliä, Alex Tuch osoitti vaarallisuuttaan sekä tolpat ottivat muutaman hyvän pelastuksen.

Lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmatkin kuin 3-0. No, päättyihän se 3-1, kiitos Braden Holtbyn armopalan ottelun kolmannessa erässä.

Golden Knightsin pelaamisesta puuttui rosoisuutta, eikä liike ollut lainkaan sitä mitä on totuttu näkemään.

Toki täytyy nostaa hattua Capitalsin hyvälle pelaamiselle, sillä he osasivat tyrehdyttää keskialueen erinomaisesti. Puolustajat olivat alati hereillä ja muistivat siivota oman alueen, jonka lisäksi koko joukkue pelasi erittäin uhrautuvaa peliä.

Washingtonille merkittiin kamppailussa peräti 26 kiekon blokkausta, Vegasille yhdeksän. Pelkästään tämä tilasto kertoo tylyä kieltään ansaintalogiikasta – Vegas ei ansainnut mitään.

Ykköskenttä (Jonathan MarchessaultWilliam KarlssonReilly Smith) ei kyennyt haastamaan periaatteessa ainuttakaan Capitals-viisikkoa.

Kakkonen haahuili läpi pelin, eikä kolmikko David PerronErik HaulaJames Neal saanut ottelussa kuin kaksi laukausta maalia kohden. Sen sijaan omissa kolisi jokaisen takaiskun aikana.

Pakkipari Nate SchmidtBrayden McNabb oli jatkuvassa hädässä omalla alueellaan. Heidän ollessa jäällä, Aleksandr Ovetshkin sai avauserässä peräti viisi maalintekopaikkaa – loistavaa vaihto-oikeuden hyödyntämistä päävalmentaja Barry Trotzilta. Toisen erän alussa venäläistykki lopulta osui ja Vegasin parivaljakko erotettiin toisistaan.

Washington onnistui täydellisesti riisumaan pois Vegasin vahvuudet ja on hyvää vauhtia kipuamassa seurahistoriansa ensimmäiseen Stanley Cupiin.

Vegas-käskijä Gerard Gallantilla ja hänen taustajoukoillaan onkin nyt pitkä mietinnän paikka. Ketjuihin on tehtävä muutoksia välittömästi.

Perronin paikka ei ole enää kakkosketjussa. Hyvä, jos kokoonpanossa enää ollenkaan. Ykkösketjua Gallant tuskin lähtee rikkomaan, mutta heidän on löydettävä jälleen keino maalipaikkojen luomiseen.

Kauaa herättämiseen ei ole aikaa, sillä joukkueet kohtaavat seuraavan kerran jo tiistain vastaisena yönä.

Mikäli Capitals sen onnistuu voittamaan, Vegasin joutsenlaulu voi alkaa.

Niko Leinonen
Twitter: @leiskaniko