Montreal Canadiensin kapteenin Max Paciorettyn nimi on pyörinyt tiuhaan NHL:n siirtohuhuissa.

Kolme yli 30 maalin kautta pelannut Pacioretty ei todellakaan muista lämmöllä kulunutta kautta, koska 29-vuotias tähtihyökkääjä nakutti runkosarjan 64 ottelussa vain 17 osumaa ja 37 tehopistettä.

Paciorettyn sopimus päättyy ensi kauteen, joten miehen tulevaisuus Montrealissa on vaakalaudalla.

Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman paljasti lauantaina kesken Stanley Cup -finaaleiden, että NHL-seurat ovat tiiviisti Paciorettyn perässä.

– Jotkut joukkueet eivät halua odottaa vapaiden pelaajien päivämäärää (01.07), joten he ovat jo soittaneet ja tiedustelleet Canadiensilta Paciorettystä, sisäpiiritoimittaja kertoo.

Paciorettyn kauppaamiseen on keksitty harvinaislaatuinen keino, joka nähtiin kuitenkin aikaisemmin tällä kaudella, kun Nashville Predators lätkäisi vaihtokaupan yhteydessä jatkosopimuksen uudelle hyökkääjälleen Kyle Turrisille.

Jatkosopimuksen sorvaamisella vaihtokaupan yhteydessä seura kumoaa riskin pelaajansa menettämiseen seuraavana kesänä, kun taas pelaajaa kauppaava seura saa pelaajastaan isomman vastikkeen vaihtokaupassa.

– Jotkut joukkueet ovat pohtineet jo, kuinka paljon Pacioretty haluaa palkkaa jatkosopimuksessaan. Seurat ovat hakeneet mahdollisuutta tehdä ”sopimus ja vaihtokauppa” -tyyppistä diiliä Paciorettystä, Friedman sanoi.