Vähän vaikea sitä on uskoa, mutta totta se on. Washington Capitalsin varhain tänä aamuna Suomen aikaa nappaama 3–1-voitto Vegas Golden Knightsista oli Capitalsille seuran historian ensimmäinen Stanley Cup -finaalin voitto kotihallissa.

Tätä ennen Capitals on pelannut finaaleissa vain kerran. Kesällä 1998 Detroit Red Wings vei toisen peräkkäisen mestaruutensa suoraan otteluvoitoin 4–0. Tämän kesän finaalisarja alkoi kahdella ottelulla Las Vegasissa. Noista jälkimmäisessä Capitals otti seurahistoriansa ensimmäisen voiton finaaleissa.

Kun vuonna 1974 perustettu seura vihdoin voitti ensimmäisen finaalin kotona, yleisön möykkä oli lähettää Capital One Arenan katon taivaan tuuliin. Ottelun viimeisen mainoskatkon jälkeen Viasatilla NHL-finaalit selostava Antti Mäkinen kertoi lähetyksessä, että areenalla oli juuri rikottu 110 desibelin ääni.

Pitkään jatkuessaan noin kova meteli on ihmisen kuulolle vaarallinen, mutta tämä meteli oli saatu aikaan katkoilla perinteisesti järjestettävässä kilpailussa, jossa huudatetaan yleisöä.

Silti Mäkinen ja Viasatin paljon nähnyt kommentaattori Ismo Lehkonen olivat metelistä häkeltyneitä.

– Täällä on valtava meteli kyllä. Onneksi meillä on nämä kuulokkeet korvissa, koska korviin sattuu, Lehkonen kommentoi.

Lehkonen osasi arvata, miltä häämöttänyt historiallinen voitto kotiyleisöstä tuntui.

– Kyllä täällä patoutumia kuulkaa hyvät ystävät putoilee. Niin monta vuotta on saatu käkättimeen kaikennäköisissä tapahtumissa, että ei tuu mittään. Ja nyt kun ollaan näin lähellä, täällä on uskomaton meininki ihmisillä, Lehkonen totesi.