11 kuukautta sitten suomalaishyökkääjä Erik Haula oli viettämässä lomamatkaa Caprissa, saaressa Italiassa. Hän oli juuri allekirjoittanut kolmivuotisen sopimuksen Vegas Golden Knightsin kanssa.

Samaan aikaan Haula keskusteli sosiaalisessa mediassa ystävänsä Nate Schmidtin kanssa, joka ei ollut vielä varma omasta kohtalostaan.

– Luulen, että sinä olet myös päätymässä Las Vegasiin, sanoi Haula Sports Illustratedin perjantaisen julkaisun mukaan.

– Saa nähdä, Schmidt vastasi Haulalle.

Haula ja Schmidt tutustuivat toisiinsa jo vuonna 2010, kun kaverukset pelasivat kolme kautta Minnesotan yliopiston joukkueessa. Opintojen ohessa he jakoivat myös saman huoneiston, joka koki kovia vuosien varrella.

Neljä makuuhuonetta sisällään pitäneessä asunnossa järjestettiin juhlia vähän väliä, mutta videopeliturnauksia sitäkin enemmän. Kaudella 2012-13 huoneistossa asui käytännössä koko joukkueen ykkösylivoima: Haula, Schmidt, Nick Bjugstad, Kyle Rau sekä Zach Budish.

– Se huone oli totaalinen kaaos. Olen melko varma, ettei kukaan meistä siivonnut sitä koskaan, Schmidt muisteli.

Nyt Haula ja Schmidt pelaavat jälleen yhdessä ja ovat rikkoneet joukkueensa kanssa käytännössä kaikki tulokasjoukkue-ennätykset.

Las Vegasissa kaverukset asuvat alle viiden minuutin matkan päässä toisistaan. Ei aivan huutoetäisyydellä, mutta riittävän lähellä viettääkseen säännöllisesti aikaa toistensa kanssa.

Golden Knights on enää neljän voiton päässä Stanley Cupista. Joukkue kohtaa finaaleissa Schmidtin ex-joukkue Washington Capitalsin.
Saatuaan 11 kuukautta sitten vahvistuksen siitä, että hän siirtyy Capitalsista Vegasiin, Schmidt otti Haulaan välittömästi yhteyttä. He viettivät sen jälkeen kesän tavalliseen tapaansa Minneapolisissa entisten yliopistokavereidensa kanssa.

– Emme voineet tuolloin kuvitellakaan, että olisimme nyt tässä tilanteessa. Stanley Cupin finaaleissa, Schmidt sanoi.