Vancoucerissa koettiin tänä keväänä tunteikkaita hetkiä, kun Canucksin pitkäaikaiset supertähdet Henrik Sedin ja hänen kaksoisveli Daniel Sedin päättivät lopettaa komeat NHL-uransa.

Sedinit kertoivat Canucks Central at Noon radiohaastattelussa, että he ovat toistaiseksi nauttineet eläkepäivistä, vaikkakin he seuraavat käynnissä olevia pudotuspelejä pienellä kaiholla.

– Tämä on tuntunut todella hyvältä. On hankalaa katsoa finaalipelejä, mutta olihan se myös uran aikana hankalaa, kun emme päässeet jatkoon, toinen veljeksistä kuvaili.

Sedinit muistelivat viimeistä kotiottelua ja keskustelivat juontajien kanssa seuran tulevaisuudesta. Kaksosten mielestä Canucksin tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Seuralla on useita lahjakkaita tulokkaita, joista yksi suurimmista on kuluneen kauden SHL:ssä pisteitä tehtaillut Elias Pettersson.

Sedinit ovatkin luottavaisia, että ruotsalaislupauksesta kasvaa joukkueen runkopelaaja moneksi vuodeksi. Ehkä jopa sellaiseksi, mitä kaksoset edustivat.

– Hän näyttää uskomattomalta. Olen nähnyt hänestä vain koostevideoita ja pieniä klippejä sieltä ja täältä, mutta hän näyttää valmiilta paketilta.

Canucksin ei kuitenkaan kannata kiirehtiä Petterssonin kanssa. Sedinit haluavat, että hänelle annetaan aikaa tottua pohjoisamerikkalaiseen kiekkokulttuuriin ja peliin.

– Hänelle ei kannata asettaa liikaa paineita, koska olen nähnyt monien NHL-pelaajien lähtevän Eurooppaan pelaamaan isoissa kaukaloissa, joissa he eivät ole olleetkaan yhtä hyviä. Pelit ovat todella erilaisia, mutta Petterssonilla on kaikki työkalut menestykseen.

Pettersson varattiin viime kesänä tilaisuuden viidentenä nimenä. Hän allekirjotti hiljattain tulokassopimuksen ja valmistautuu uran ensimmäiseen NHL-kauteen.