Hieman yli vuoden vanha Vegas Golden Knights kohtaa Stanley Cup -finaaleissa niin ikään ensimmäistä mestaruutta metsästävän Washington Capitalsin. Sillä onkin erittäin tärkeitä tehtäviä, jottei viime vuosien runkosarjamenestyjä vie pottia kotiinsa.

Vegasin oleellisin tehtävä on tietenkin voittaa, mutta pienemmiksi osiksi pilkottuna, kolme tärkeää ehtoa pitää täyttyä, jotta vuosikausien upein satutarina saa onnellisen lopun.

1. Pidä Holtby heti kiireisenä

Capitalsin kevään onnistujiin kuulunut maalivahti Braden Holtby on torjunut itsensä takaisin tolppien väliin. Hän seurasi sivusta kevään kaksi ensimmäistä peliä, mutta on noussut sen jälkeen komeaan lentoon. 18 ottelusta Holtby on voittanut 12. Hänen torjuntaprosenttinsa .924 ja kaksi nollapeliä konferenssifinaaleissa kertovat oleellisen miehen vireestä.

Siksi Vegasin pitää tehdä kaikkensa, jotta se saisi horjutettua maalivahdin itseluottamusta heti alkuun. Ensimmäinen takaisku on osoittautunut Capitalsille usein kohtalokkaaksi, sillä se on noussut 0-1 -tappioasemasta ainoastaan kahdesti voittoon.

”Tee ensimmäinen maali” on tuttu sitaatti urheilupiireissä. Stanley Cup -finaaleissa sen merkitys korostuu entisestään.

2. Ole vahva kotona

Vegas sai finaaleihin kotiedun, mutta se ei varmasti haittaa Washingtonia. Capitals on todellisessa ennätystahdissa, sillä se on voittanut tänä keväänä peräti kahdeksan ottelua vieraskaukalossa. Kaksi voittoa lisää nostaisivat seuran kaikkien aikonen jaetulle ykkössijalle.

Vegas on hävinnyt playoffseissa vain kolme kertaa, joista kaksi tuli T-mobile Arenalla. Capitals on voittanut kotonaan kahdesti, joten molemmilla joukkueilla on allaan huolestuttava kotikirous. Ehkä etu siirtyykin tänä vuonna joukkueelle, joka onnistuu ensimmäisenä voittamaan kotonaan.

NHL Public Relations

@PR_NHL
The @Capitals improved to 8-2 as visitors in the 2018 #StanleyCup Playoffs and moved within two road wins of matching the NHL record for most in a postseason. #NHLStats #WSHvsTBL #Game7

3. Sammuta Capitalsin ylivoima

Kun vastustajan riveissä pelaa sellaiset herrat kuten Aleksandr Ovetshkin ja Jevgeni Kuznetsov, et välttämättä halua pelata paljoa alivoimaa. Capitals on rankaissut vastustajiaan komealla 28 ylivoimaprosentilla, joten Vegasin on erittäin tärkeää pysyä jääboksista kaukana.

Onnekseen, Vegas ei ole täysin pulassa, jos se joutuu miehen vajaalle. Molemmat finaalijoukkueet ovatkin kuin luodut toisilleen, sillä kun Capitals marssittaa kentälle kevään tehokkaimman ylivoiman, Vegas nokittaa kevään parhaalla alivoimalla.

Jos alivoima kestää, Vegas on vahvoilla. Ei olisi yllätys, jos tänä keväänä finaalit ratkeaisivat erikoistilanteiden kautta.