Tampa Bay Lightningin pudotuspelitaival päättyi torstain vastaisena yönä, kun joukkue hävisi Washington Capitalsille ratkaisevan seiskapelin maalein 0-4.

Lightningin kapteenille, Steven Stamkosille eilinen gameseven oli miehen NHL-uran kuudes.

Kyseiset ratkaisupelit eivät ole tuloksellisesti olleet kanadalaissentterille mitään varsinaista ilotulitusta, sillä hän ei ole onnistunut keräämään niissä ainuttakaan tehopistettä.

No, torstain ottelussa pisteillä ei päässyt mässäilemään kukaan muukaan Tampa-pelaaja. Eikä sitä edellisessäkään, jonka Capitals voitti numeroin 3-0.

Stamkosille putoaminen Stanley Cupin finaaleista oli kova paikka.

– On todella turhauttavaa, kun näitä pelejä katsoo taaksepäin. Haluan auttaa joukkuettani voittamaan pelejä. Kun joukkue ei onnistu tekemään ainuttakaan maalia kahteen peliin, vastuu siitä lankeaa meille kärkihyökkääjille. Tuntuu kuin olisin pettänyt joukkuekaverini. Se on syvältä, mutta minun täytyy jatkaa eteenpäin ja yrittää tulla paremmaksi pelaajaksi. Runkosarjan ja pudotuspelien aikana tulee useita ylä- ja alamäkiä, mutta tämä tuntuu kaikkein raskaimmalta, Stamkos purki olotilaansa seuran verkkosivuilla.

Tampa Bayn materiaali oli kauteen lähdettäessä äärimmäisen tulivoimainen ja se vain vahvistui kauden edetessä. Joukkue olikin läpi vuoden yksi suurimmista ennakkosuosikeista.

– Tämä oli yksi pahimmista kauden päätöksistä, joita olen kokenut. Perustuen joukkueeseen ja pelaajiin, joita meillä oli. Koko ajan oli sellainen tunne, että tämä on se vuosi. Kun voitimme Bostonin viidessä pelissä, sitä ajatteli, että ”tuo on todella hyvä kiekkojoukkue ja kaadoimme heidät viidessä pelissä”, jonka jälkeen tulee siihen olotilaan, että ”okei, jatketaan tätä samaa momentumia”. Tämän takia Stanley Cup on yksi haastavimmista palkinnoista, joita ammattilaisurheilussa voi saavuttaa. Paljon asioita voi mennä oikein, mutta törmäät lopulta todella hyvään joukkueeseen ja putoat ratkaisevan seiskapelin jälkeen, Stamkos sanoi.