Ruotsin jääkiekon suurlupaus Elias Pettersson on allekirjoittanut kolmivuotisen tulokassopimuksen Vancouver Canucksin kanssa. Pettersson on Canucksin kesän 2017 ensimmäisen kierroksen viides varaus.

Växjö Lakers HC:n riveissä tällä kaudella kiekkoillut 19-vuotias hyökkääjä summasi SHL:ssä 44 otteluun häikäisevät 24 maalia ja 56 tehopistettä. Pettersson voitti SHL:n pistepörssin sekä hänen valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Pettersson kantoi Växjön SHL:n mestaruuteen nakuttaen 13 pudotuspeliottelussa huimat tehot 10+9=19.

– Elias on lahjakas hyökkäävä pelaaja, jolla on suunnaton määrä pelisilmää ja taitoa. Monet Canucks-fanit seurasivat innolla hänen uskomatonta kauttaan Ruotsissa. Tämä on todella tärkeä kesä hänelle harjoituksen ja kehityksen kannalta. Odotamme, että hän on valmis ottamaan paikan kokoonpanostamme harjoitusleirillä, Canucksin GM Jim Benning ylisti tiedotteessa.

Pettersson valittiin huiman SHL-kautensa päätteeksi Ruotsin maajoukkueeseen MM-kisoihin. Nuoren ruotsalaisen voitokas kausi jatkui, kun Ruotsi voitti MM-kultaa.

Hall of Fameen valittu ruotsalaislegenda Mats Sundin näkee Petterssonissa tähden.

– Hän oikeasti dominoi SHL:ää tänä vuonna. Hänellä on kaikki ominaisuudet olla supertähti NHL:ssä, Sundin sanoi Sportsnetin toimittajan Rick Dhaliwalin haastattelussa.

Vancouver Canucks

@Canucks
Last June we drafted him fifth overall. Since then he’s become an SHL and World Champion. Today he signed with the #Canucks. Welcome to Vancouver @_EPettersson!

Vancouver Canucks

@Canucks

Vancouver Canucks

@Canucks
Read the full press release here: nhl.com/canucks/news/v…
Highlights galore. When you have the type of MVP season @_EPettersson had, there’s highlights for days.