Sportsnetin toimittaja Jeff Marek keskusteli viime viikon perjantaina 31 Thoughts -podcastissaan huippusuositusta videopelistä Fortnitesta ja tiputti sen jälkeen hyvin harmillisen uutisen liittyen nimeltä mainitsemattomaan nuoreen NHL-superlupaukseen.

Marekin tietojen mukaan vastikään NHL:n ensimmäisellä kierroksella varattu huippulupaus olisi niin koukussa videopeleihin, että hänen NHL-uransa olisi pahasti vaakalaudalla.

– En aio sanoa tämän pelaajan nimeä, mutta epäilen, että hän ei tule koskaan pelaamaan NHL:ssä – ja tämä johtuu videopeliaddiktiosta. Kanadan juniorijoukkueen GM sanoi minulle, että he ovat laittaneet hänet käymään neuvonpidoissa, koska hän pelaa yön aamutunneille asti, eikä hänellä ole enää energiaa seuraavana päivänä, Marek paljasti lähetyksessä.

– Vannoin, että en kerro pelaajan nimeä – tämä tapaus on todella harmillinen. Hän on entinen ensimmäisen kierroksen korkea varaus, joka valittiin hyvin etenevään NHL-joukkueeseen. Hän ei tuskin pelaa koskaan enää NHL:ssä videopeliaddiktion takia, toimittaja jatkoi.

The New York Times -lehden toimittaja Dhiren Mahiban sai torstaina tietoonsa, että Marekin lähetyksessä mainittu huippulupaus olisi TPS:n puolustaja Olli Juolevi.

Mahibanin mukaan 20-vuotias suomalainen kärsi videopeliaddiktiosta vielä vuosi sitten, kun hän pelasi Kanadan juniorisarja OHL:ssä London Knightsin joukkueessa. Juolevilla oli tapana pelata yöhön asti videopelejä Suomessa asuvien kavereidensa kanssa.

Juolevi varattiin Vancouver Canucksiin kesällä 2016 ensimmäisen kierroksen viidennellä valinnalla. Hän solmi Canucksin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen heti varauksen jälkeen.

Uutista päivitetty 24.05 kello 18:55. Marek oikaisi Mahiban puheet – lue tästä lisää.