Sportsnetin toimittaja Jeff Marek pudotti viime viikon perjantaina 31 Thoughts -podcastissaan hyvin harmillisen uutisen liittyen nimeltä mainitsemattomaan nuoreen NHL-superlupaukseen.

Marekin tietojen mukaan vastikään NHL:n ensimmäisellä kierroksella varattu huippulupaus olisi niin koukussa videopeleihin, että jopa hänen NHL-uransa olisi pahasti vaarassa.

– En aio sanoa tämän pelaajan nimeä, mutta epäilen, että hän ei tule koskaan pelaamaan NHL:ssä – ja tämä johtuu videopeliaddiktiosta. Kanadan juniorijoukkueen GM sanoi minulle, että he ovat laittaneet hänet käymään neuvonpidoissa, koska hän pelaa yön aamutunneille asti, eikä hänellä ole enää energiaa seuraavana päivänä, Marek paljasti lähetyksessä.

– Vannoin, että en kerro pelaajan nimeä – tämä tapaus on todella harmillinen. Hän on entinen ensimmäisen kierroksen korkea varaus, joka valittiin hyvin etenevään NHL-joukkueeseen. Hän ei tuskin pelaa koskaan enää NHL:ssä videopeliaddiktion takia, toimittaja jatkoi.

The New York Times -lehden toimittaja Dhiren Mahiban sai torstaina lähteiltään tietoonsa, että Marekin lähetyksessä mainittu superlupaus olisi ollut Vancouver Canucksiin vuonna 2015 ensimmäisen kierroksen viidentenä pelaajana varattu puolustaja Olli Juolevi.

Mahiban väitti, että 20-vuotias suomalainen kärsi videopeliaddiktiosta vielä vuosi sitten, kun hän pelasi Kanadan juniorisarja OHL:ssä London Knightsin joukkueessa. Juolevilla oli toimittajan mukaan tapana pelata yöhön asti videopelejä Suomessa asuvien kavereidensa kanssa.

Kohutun tiedon tultua julki, Sportsnetin toimittaja Marek korjasi välittömästi Mahibanin puheet roskaksi.

– Dhiren, sanoin silloin lähetyksessä, että en aio paljastaa pelaajan nimeä tai kertoa kenellekään minkä joukkueen pelaajasta puhutaan, mutta nyt ahdistit minut nurkkaukseen. Tämä sinun tietosi ei ole tarkkaa. Lähteesi ovat väärässä. Kyseinen pelaaja ei ollut Juolevi, Marek jyrähti.