Washington Capitals ja Tampa Bay Lightning kohtaavat ensi yönä idän konferenssifinaalien ratkaisevassa seiskaottelussa.

Panokset ovat simppelit: häviäjä aloittaa kesäloman, voittaja matkaa Stanley Cupin finaaleihin, jossa vastaan luistelee tulokasjoukkue Vegas Golden Knights.

Capitals on yltänyt konferenssifinaaleihin viimeksi 20 vuotta sitten (vuonna 1998), jolloin Washington kukisti Buffalo Sabresin voitoin 4-2. Cup-finaaleissa Detroit Red Wings murskasi Capitalsin kuitenkin suoraan neljässä ottelussa.

Washingtonin venäläistähti Aleksandr Ovetshkin oli tuolloin vasta 12-vuotias. Nyt hänellä on mahdollisuus johdattaa joukkueensa ensimmäistä kertaa päätyyn asti.

– En ole ikinä aiemmin ollut tällaisessa tilanteessa. Olen innostunut. Olemme kaikki todella innostuneita. Haluamme kaikki olla tässä tilanteessa ja edetä jatkoon. Ensi yön ottelu on varmaankin elämäni suurin, tämän joukkueen, ehkä jopa koko organisaation. Emme ole vieläkään saavuttaneet tavoitettamme. Keskiviikko (Suomen aikaa torstai) tulee olemaan suuri askel eteenpäin, Ovetshkin hehkutti eilen The Sports Networkin haastattelussa.

32-vuotias Ovetshkin on ollut tärkeässä roolissa joukkueensa pudotuspelitaipaleella. Venäläinen on paukuttanut 18:aan otteluun 11 maalia ja yhteensä 21 tehopistettä, jolla hän on pistepörssin toisena heti ketjukaveri Jevgeni Kuznetsovin (23) jälkeen.

Ratkaiseva gameseven starttaa torstain vastaisena yönä noin kello 03:05.