Washington Capitals onnistui kaatamaan viime yönä Tampa Bay Lightningin maalein 3-0, ja näin ollen idän konferenssifinaalien ratkaisu huipentuu jännittävään gameseveniin.

Avauserä sujui tasaisissa ja varovaisissa merkeissä, eikä maaleja nähty. Ainoa tilastomerkintä oli Brooks Orpikin ja J.T. Millerin välinen lyhyt iskujen vaihto, josta molemmille tuomittiin viisiminuuttinen.

Toiseen erään lähdettiin vierasjoukkueen hienoisessa hallinnassa, ja Tampa pääsi ylivoimalle heti ensimmäisellä minuutilla. Muutamista paikoista huolimatta tulos jäi kuitenkin uupumaan. Tämän jälkeen isännät ottivat ottelun hallinnan ja peli pyöri lähes täysin Lightningin puolustusalueella.

Washingtonin kova työ palkittiin ja T.J. Oshie iski kamppailun avausmaalin ylivoimalla. Syöttöpisteen osumaan saivat Nicklas Bäckström ja Jevgeni Kuznetsov, jonka pisteputki venyi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi (6+8=14).

Päätöserässä Tampa haki kiivaasti tasoitusmaalia kotijoukkueen kärkkyessä vastaushyökkäyksiä. Kymmenisen minuuttia ennen päätössummeria Capitalsin karvauspeli tuotti tulosta ja Devate Smith-Pelly pääsi lyömään kiekon sisään Chandler Stephensonin syötöstä.

Ottelun lopussa vieraat hakivat kavennusosumaa ilman maalivahtia, mutta Braden Holtby piti isäntiä pystyssä.

Lopulta Oshie naulasi illan toisen osumansa tyhjään maaliin.

Ottelusarjan ratkaiseva seiskapeli pelataan Suomen aikaa torstain välisenä yönä Tampa Bayssä.