NHL:n tulokasseura Vegas Golden Knights on tekemässä jymytemppua, kun joukkue on marssimassa vakuuttavin peliesityksin kohti Stanley Cup -finaaleja. Vegas johtaa läntisen konferenssin finaaleissa Winnipeg Jetsiä voitoin 3-1. Patrik Laineen tähdittämä Winnipeg on täten selkä seinää vasten, kun joukkue isännöi Vegasia Suomen aikaa sunnuntaina kello 22 pelattavassa ottelussa.

Vegas on vienyt kolme viimeisintä ottelua nimiinsä, mutta mittavan uran Helsingin IFK:ssa pelannut Mika Kortelainen ennustaa sarjan kuitenkin vielä jatkuvan.

– Katkaisupeli on aina katkaisupeli. Vegasin uhkakuva on se, että he tietävät heillä olevan monta ottelupalloa. Heillä todennäköisesti tulee sellainen alitajuntainen ulospuhallus. Montaa prosenttia ei tarvitse olla pois siitä suorituksesta, kun se näkyy heti tuloksessa, entinen HIFK-kapteeni analysoi NHLSuomi.comille.

– Winnipeg vyöryy. Heillä ei ole enää mitään menetettävää. Paineet ovat poissa ja he pääsevät pelaamaan altavastaajan asemasta.

Vegas voi kuitenkin lyödä kapuloita rattaisiin, kun vahvaa kevättä pelannut maalivahti Marc-Andre Fleury asettuu tolppien väliin.

– Fleuryn pitää ottaa kahteen erään se 30 koppia, siten Vegas pysyy mukana.

Kortelaiselta kysyttäessä, onko Fleury ollut Winnipegin ja Vegasin välisen sarjan paras pelaaja, vastaus tulee nopeasti.

– Kyllä minun mielestäni ihan selkeästi. Ensin on Fleury, ja sitten tulee kasa muita pelaajia. Hän on suurin yksittäinen tekijä Vegasin menestykseen, ex-maalipyssy toteaa.

Patrik Laine avasi konferenssifinaalien maalihanansa sarjan neljännessä ottelussa komealla laukauksella. Kortelainen on ollut vakuuttunut nuorukaisen otteista.

– Tuntuu, että peli on häneltä huono, jos hän ei tee hattutemppua. Koko sarjassa on enää neljä jengiä jäljellä. Eli parhaat pelaa. Hän pystyy silti edelleen tuottamaan tulosta. Hän on huikea jätkä, joka on mennyt tällä kaudella kokonaisvaltaisesti eteenpäin. Laine pelaa nyt paremmin kahteen suuntaan ja tekee järkevämpiä ratkaisuja, Kortelainen pohtii.

Winnipeg ei tule saamaan järin suurta hyötyä kotikaukalostaan parivaljakon viidennessä kohtaamisessa, sillä hyökkääjälegendan mukaan rapakon takana pelattavissa otteluissa kotietu on yliarvostettua.

– NHL:ssä kotiedulla ei ole niin suurta merkitystä pudotuspeleissä. Ainoa hetki, jolloin pelaaja kuulee kannustuksen, on sisääntulossa. Jos pelaaja on keskittynyt ja ytimessä, hän kuulee vain peliäänet, Kortelainen tietää pelivuosiltaan.

Winnipegin ja Vegasin välistä taistoa voit seurata Viasat Jäkkiekko -kanavalla tai Viaplayssä.