Ruotsi tyrmäsi jääkiekon MM-välierässä Yhdysvallat. Lukemat 6-0 eivät jätä seliteltävää, vaikka USA ottelun alkua hallitsikin,

– Oli mahtavaa. Olen ehtinyt pelata vasta muutaman ottelun täällä, mutta fanit ovat olleet upeita niissä peleissä. Keltainen seinä tuolla. Se kantoi meidät voittoon tässä pelissä, kun saimme energiaa heiltä ja annoimme heille energiaa myös, kommentoi Nashville Predatorsin ruotsalaispakki Mattias Ekholm NHL Suomelle.

[readmore from=”haastattelut”]

Ekholmin mukaan toinen erä ratkaisi.

– USA on hyvä joukkue. Heillä on paljon hyviä pelaajia ja he tulivat kovaa otteluun. Kokosimme itsemme ensimmäisellä erätauolla ja toinen erä oli todella hyvä. Se erotti joukkueet tänään toisistaan.

Ruotsin valmentajan Rickard Grönborgin viesti oli toisella erätauolla selvä.

– Hän sanoi vain, että jatkakaa pelaamista samalla lailla älkääkä peruutelko liikaa. Sanoi myös, että puolustakaa fiksusti ja pysykää keskittyneinä täydet 20 minuuttia. Jokainen vaihto vaikuttaa ja valmentaja pyysi puristamaan kunnolla koko ajan. Teimme mielestäni uskomatonta työtä ja Anders pelasi maalilla fantastisesti, Ekholm taustoitti.

Ruotsi on MM-kisoissa liikkeellä kovalla joukkueella.

– Ei ole paljoa salaisuuksia. Kun katsoo joukkueen nimilistaa ja kokoonpanoja ja katsoo nopeutta, jolla pelaamme, meitä on vaikea voittaa, Ekholm kehui,

Sunnuntaina Ruotsi hakee toista perättäistä MM-kultaansa.

– Ei väliä vastustajalla. Kova peli tulee. Täytyy latautua kunnolla siihen matsiin, Ekholm päätti.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kööpenhamina