Sveitsi yllätti Leijonat jääkiekon MM-kisoissa voittamalla puolivälieräottelun 3-2. Ottelun jälkeen seurakaverit Minnesota Wildista, Mikael Granlund ja Nino Niederreiter kättelivät toisiaan. Niederreiterin mukaan Granlund ei virkkonut mitään erityistä.

– Onnittelimme vain toisiamme. Hän oli hyvin pettynyt totta kai ja totta kai kaikki ovat, kun tulee tappio. Hän on todella hyvä ystäväni ja ihailen tapaa, millä hän pelaa. Me olimme onnekkaita tänään. Jääkiekkopelissä aina toinen voittaa ja toinen häviää, kommentoi Niederreiter.

[readmore from=”suomalaiset”]

Sveitsi teki toisessa erässä kolme maalia viidessä minuutissa. Siitä Leijonat ei noussut enää voittoon.

– Ensimmäisen erän jälkeen tiesimme, ettemme olleet tarpeeksi hyviä. Toiseen erään lähdimme ottamaan kontrollia pelistä. Saimme nopeasti kolme maalia ja siinä vaiheessa tiesimme kaikki, että voimme todella voittaa tämän pelin. Siinäkin erässä oli yksi neljän minuutin alivoima, jota ei ollut helppo tappaa. He saivat yhden maalin, mutta onnistuimme pitämään johtomme, Niederreiter sanoi.

Sveitsin jääkiekko on viime vuosina ollut nosteessa ja NHL:ssä pelaa yhä enemmän sveitsiläisiä. Menestys on jäänyt kuitenkin vähiin ja ainoa mitali viimeisen 60 vuoden ajalta on vuoden 2013 MM-hopea.

– Vaikea sanoa. Meillä on ollut aiemminkin joukkueita, jotka ovat kyenneet samaan kuin me. Olemme kuitenkin nyt hyvässä tilanteessa. Parannamme otteitamme joka vuosi. Olemme oikealla polulla. Joukkueemme arvostus nousee koko ajan, Niederreiter linjasi.

Seuraavaksi Sveitsi kohtaa lauantaina välierässä Kanadan. Tulisiko Toinen yllätys putkeen? Kukistihan Sveitsi Kanadan parhaan NHL-joukkueen Torinon 2006 olympialaisissa.

– Ei sitä koskaan tiedä, mitä tapahtuu. Luonnollisesti me olemme siinä ottelussa altavastaajia. Meidän pitää olla todella hyviä siinä ottelussa, mikäli haluamme voittaa. Pelaamme erä ja vaihto kerrallaan. Sen jälkeen katsotaan, mikä on lopputulos, Minnesotan NHL-tähti ennakoi.

Haastattelu: Ville Hirvonen, Herning