Tampa Bay Lightning onnistui nappaamaan Washingtonista täyspotin voittamalla molemmat vieraskamppailunsa. Viimeöinen pudotuspelikohtaaminen päättyi Tampan 2-4-voittoon.

Vierasjoukkueen supertähti Steven Stamkos teki ottelussa komeaa seurahistoriaa ampumalla NHL-uransa 11:nnen ylivoimamaalin pudotuspeleissä. Aiempaa ennätystä piti hallussaan Martin St. Louis, joka teki Tampan riveissä yhteensä 10 ylivoimaosumaa NHL:n pudotuspeleissä.

Muista floridalaisseuran maaleista vastasivat Brayden Point, Alex Killorn ja Anthony Cirelli. Capitalsilta tolppien väliin osuivat venäläispelurit Dmitri Orlov ja Jevgeni Kuznetsov.

Ottelun suurin hahmo oli kuitenkin Tampan tähtivahti Andrei Vasilevski, joka torjui hurjat 36 laukausta. Kotijoukkueen maalilla seisonut Braden Holtby onnistui pysäyttämään 16 kutia.

– Tämän takia hän (Vasilevski) on yksi maailman parhaista maalivahdeista. Hän on antanut meille mahdollisuuden silloin, kun emme ole olleet parhaimmillamme ja tämänpäiväinen oli loistava esimerkki siitä, Stamkos kehui Tampan Twitter-tilillä.

Joukkueen päävalmentaja Jon Cooper oli kapteeni Stamkosin kanssa samoilla linjoilla.

– Ei puhettakaan. Hän oli tärkein pelaajamme. Kun emme pelaa huippupeliä, tarvitsemme maalivahdin, joka seisoo päällään. Hän todellakin teki sen, Cooper suitsutti.

Ottelusarjassa on tahkottu nyt yhteensä neljä peliä, joista jokainen on päättynyt vierasvoittoihin. Voitot ovat nyt tasan 2-2.