Philadelphia Flyersin suomalaishyökkääjä Jori Lehterä on saanut paljon kritiikkiä viimeisistä heikoista kausistaan. Kulunut vuosi oli 30-vuotiaalle uran surkein, kun pisteitä kertyi 62 ottelun ajalta vain kahdeksan (3+5).

Flyers on kärsinyt miehen kalliista 4,7 miljoonan dollarin sopimuksesta. Huhuissa on pyörinyt, että seura aikoo purkaa sopimuksen tänä kesänä ja saada näin lisää tilaa palkkakattoon, mutta nyt kelkka onkin kääntymässä toiseen suuntaan.

NBC Philadelphia tavoitti Flyersin general managerin Ron Hextallin, ja häneltä kysyttiin tilanneraporttia Lehterästä. Draft-eksperttinä tunnettu Hextall on ollut suomalaiseen tyytyväinen, eikä näe kalliin sopimuksen purkamisessa mitään järkeä.

– Jori täyttää roolinsa upeasti. Hän on upea ihminen ja tekee lujasti töitä. Hän tulee toimeen loistavasti meidän nuorten kanssa. Hän tuo joukkueeseen paljon muutakin kuin 8-10 -minuuttisia iltoja sentterinä, Hextall kuvaili Lehterää.

30-vuotias Lehterä on pelannut NHL:ssä kaudesta 2014-2015 lähtien. Debyyttikausi on osoittautunut suomalaishyökkääjän parhaaksi, sillä hän tykitti St.Bluesissa Vladimir Tarasenkon vierellä kunnioitettavat 44 tehopinnaa. Sen jälkeen pistemäärät ovat laskeneet tasaiseen tahtiin.

Kurssista huolimatta, espoolainen voi alkaa valmistautumaan uransa viidenteen NHL-kauteen levollisin mielin.

– Olen kertonut tästä hänelle. Juuri nyt suunnitelmana on pitää hänet täällä. Kaikki ovat valmiita muutoksiin. Juuri nyt Jori pysyy täällä, GM painotti.

Lehterän nykyinen sopimus kattaa vielä ensi kauden.

Flyersin toinen suomalaispelaaja Valtteri Filppula saattaa lähteä muualle, koska hänen sopimuksensa päättyy tänä kesänä.