Kanada eteni jääkiekon MM-kisojen välieriin voitettuaan Venäjän jatkoajalla 5-4. Voittomaalin viimeisteli ylivoimalla Kanadan Ryan O’Reilly.

– Tilanteet vaihtelivat. Venäjä nousi monta kertaa tasoihin, mutta emme luovuttaneet. Jatkoaikamaali oli valtava, O´Reilly sanoi.

Connor McDavid teki O’Reillylle maalinteon helpoksi.

[readmore from=”haastattelut”]

– Uskomaton peli häneltä. En tiedä, miten hän oikein saikin kiekon minulle. Se oli iso peli kaikilta jäällä olleilta, O´Reilly kiitteli.

O´Reilly oli ratkaissut ottelun Venäjää vastaan myös viime keväänä Kölnissä. Silloin Kanada eteni hänen maalillaan finaaliin, jossa hävisi Ruotsille.

– Totta kai tuntuu hyvältä. Kiva oli tehdä se uudelleen, hän naurahti.

Kanada oli pelannut alkusarjansa Herningissä. Kööpenhaminassa olosuhteet olivat O´Reillyn mukaan paremmat.

– Jää oli paremmassa kunnossa täällä kuin Herningissä. Pääsimme liikkumaan nopeammin ja laukaukset lähtivät paremmin. Ammuimme paljon ja saimme siitä palkinnon.

O´Reillyn mukaan vastustajakin oli kovaa luokkaa, joten Kanadan voittoa on syytä arvostaa.

– Venäjä oli hyvä. He suorittivat hienoja hyökkäyksiä meitä vastaan ja tekivät hienoja maaleja. Mutta meidän pitää pelata paremmin.

O´Reilly painottaa Venäjän ja Kanadan kohtaamisten olevan yhä klassikkoja.

– Todellakin. Kaksi parhaista jääkiekkomaista vastakkain. Näiden maiden kohtaaminen on aina todellinen taisto, kun molemmilla on maailman parhaita pelaajia joukkueissaan. Koskaan Venäjää vastaan ei ole helppo peli.

Välierissä O´Reilly tietää, missä asioissa pitää parantaa.

– Menetimme johtomme tänään monta kertaa. Täytyy parantaa puolustuspeliämme. Emme saa tietenkään peruutella, vaan täytyy pysyä aggressiivisena, kun ottelua johtaa. Ei saa antaa vastustajalle mitään toisin kuin teimme tänään. Tietysti oli hyvä, että teimme paljon maaleja.

Haastattelu: Otto Palojärvi, Kööpenhamina