NHL:n kulisseissa kiertää hurja huhu, jonka mukaan Vegas Golden Knights esti tähtihyökkääjä Derick Brassardin kauppaamisen Winnipeg Jetsiin ennen siirtorajan umpeutumista helmikuussa.

30-vuotias Brassard siirtyi lopulta Pittsburgh Penguinsiin Ottawa Senatorsista. Kaupan yhteydessä liikkui useita eri palasia puolelta toiselle, esimerkiksi romuluinen Ryan Reeves siirtyi Pittsburghista Vegasiin. Samassa yhteydessä Golden Knights otti taakakseen puolet Brassardin vuosipalkasta aina vuoteen 2019 asti (2 miljoonaa kaudessa).

Winnipeg Sunin tänään ilmestyneen artikkelin mukaan Vegas tuli kaupankäyntiin mukaan ainoastaan blokatakseen Brassardin siirtymisen manitobalaisseuraan.

Jetsin GM Kevin Cheveldayoff oli asiasta kuitenkin vaitonainen.

– En voi kommentoida tuota asiaa. En tiedä paljoakaan tarinoista, joita sen suhteen liikkuu. Siirtorajalla kaikki tapahtuu salamannopeasti. Puhuimme johtoryhmän kanssa, että teemme vaihtokaupan ainoastaan siinä tapauksessa, mikäli se vahvistaa joukkuettamme. Pelaajan täytyy sopia kokonaisuuteen. Paul Stastny oli se pelaaja, Cheveldayoff sanoi Winnipeg Sunille.

Niin tai näin, Jets hankki Stastnyn St. Louis Bluesista ja jälki on ollut sen jälkeen tuhoisaa. Pudotuspeleissä 32-vuotias keskushyökkääjä on takonut pelaamassaan 12 ottelussa kuusi maalia ja yhteensä 14 tehopistettä.

Winnipeg kohtaa seuraavaksi, kenenkäs muunkaan kuin Vegasin ensi yönä käynnistyvässä lännen konferenssifinaalisarjassa. Pittsburgh ja Brassard ovat jo tippuneet pudotuspelitaistosta.